Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 17:08

Διεθνής αγώνας Εναέριων Ακροβατικών στην Τέντα

Γράφτηκε από τον

Διεθνής αγώνας Εναέριων Ακροβατικών, Aerial Silks | Aerial Sling | Aerial Hoop | Aerial Rope ανδρών και γυναικών, θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τέντα.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Γ.Ο. Αθλος Καλαμάτας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αναμένεται να βρεθούν 200 αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Χονγκ Κονγκ και από αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Η είσοδος για το 2ο Aerial Championship θα είναι ελεύθερη.
Τα Εναέρια Ακροβατικά είναι ένα σχετικά νέο είδος γυμναστικής που αναπτύσσεται
με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους
παγκοσμίως. Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική και τα
ακροβατικά στον αέρα. Η εκγύμναση μέσω των εναέριων ακροβατικών πανιών έχει αποκτήσει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ο εναέριος ακροβατικός
χορός με τη χρήση πανιών αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και υπέρβασης των προσωπικών μας ορίων. Συνδυάζει τη φαντασία, τη γυμναστική, την ευλυγισία και τη μουσική με έναν τρόπο αναμφίβολα μοναδικό!
Οι αθλητές των εναερίων χρησιμοποιούν όργανα που κρέμονται στον αέρα (πανί,
στεφάνι, σχοινί, κα) για να εκτελέσουν σε αυτά ασκήσεις βασισμένες στην ενόργανη,
ακροβατική και ρυθμική γυμναστική, που σε συνδυασμό με την μουσική προσφέρουν
ένα μοναδικό θέαμα. Τα τελευταία χρόνια πλέον έχει πάρει την μορφή αθλήματος με πλήθος αγώνων να διοργανώνονται στο εξωτερικό.
Στην χώρα μας τα Εναέρια Ακροβατικά
ακολουθούν ανάλογη πορεία. Πρωτοπόρος σε αυτή την προσπάθεια ο Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας, το πρώτο Αθλητικό Σωματείο που ασχολήθηκε με τα εναέρια ακροβατικά στην Ελλάδα διοργανώνοντας το 2023 (με μεγάλη επιτυχία) την πρώτη Αθλητική Διοργάνωση Εναέριων Ακροβατικών στην χώρα μας.
“Σκοπός μας είναι να ενώσουμε όλες τις σχολές της Ελλάδα, κυρίως όμως να αποδώσουμε τον αθλητικό χαρακτήρα των εναέριων ακροβατικών. Μικροί και ενήλικες Αθλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα βρεθούν στην πόλη μας για να
διαγωνιστούν στο 2ο Aerial Championship στις 6-7 Απριλίου στην Καλαμάτα.
Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για συνοδούς και κοινό και αναμένουμε μεγάλο αριθμό θεατών. Το Aerial Championship ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό στην πόλη μας.
Στο σύνολο φέτος αναμένονται στην πόλη μας πάνω από 1500 επισκέπτες (αθλητές και
συνοδοί), από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Χονγκ Κονγκ και από αρκετές ακόμα
Ευρωπαϊκές χώρες.
Οι αγώνες θα μεταδοθούν με Live Streaming από την Hermes Productions”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Γ.Ο. Αθλος Καλαμάτας.