Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 11:10

Ολα έτοιμα για το Μαραθώνιο Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για το Μαραθώνιο Μεσσήνης (βίντεο)

Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στον 17ο Μαραθώνιο Δρόμο Μεσσήνης, που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή, καθώς στη διαδρομή των 42,195 μέτρων θα λάβουν μέρος 300 περίπου δρομείς, ενώ σε όλες τις διαδρομές, οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 900.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνει στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
Στις 6 π.μ.θα ξεκινήσει το δυναμικό βάδην και στις 7 π.μ. ο Μαραθώνιος. Ακολουθεί στις 9.30 το πρωί ο δρόμος των 10 χιλιομέτρων και στις 11.30 τα τρία χιλιόμετρα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί η εκκίνηση για τα 1.000 μέτρα, όπου μετέχουν παιδιά μέχρι 12 ετών. Η “αυλαία” για το Μαραθώνιο θα πέσει με τη τελετή των απονομών στις 12.30 το μεσημέρι. Τον Μαραθώνιο διοργανώνουν ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης και ο Δήμος Μεσσήνης, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, έκανε λόγο για ένα σπουδαίο γεγονός, που προάγει και τον αθλητικό τουρισμό και ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοια αθλητικά γεγονότα, που προβάλει την περιοχή.
Ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Μακρής εκτίμησε ότι: “Θα κάνουμε ρεκόρ συμμετοχών, είναι σύμμαχος και ο καιρός και περιμένουμε τον κόσμο”. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης Γιάννης Πουλάκος, δήλωσε ότι ο φετινός θα είναι ο καλύτερος Μαραθώνιος λόγω των συμμετοχών και της ποιότητας των αθλητών. Τέλος ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, τεχνικός σύμβουλος του Μαραθωνίου επεσήμανε ότι ο Μαραθώνιος Δρόμος της Μεσσήνης είναι ο πιο αρχαίος μετά την κλασική διαδρομή της Αθήνας και κοιτάζει στα μάτια αγώνες με πολύ μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα με το Μαραθώνιο θα γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων στην κεντρική πλατεία.