Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 16:05

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ: Πέντε μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

 

Με 13 αθλητές και αθλήτριες έλαβε μέρος ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων, που έγινε στην Χαλκίδα και επέστρεψε στη βάση του, έχοντας πέντε μετάλλια, αλλά και τρεις προκρίσεις για το Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Μάιο στην Κωνσταντινούπολη!

Το εισιτήριο εξασφάλισαν οι Αντώνης Πατσαρίνος, Νικολέττα Χανδρινού και Νικήτας Δημόπουλος, που θα αγωνιστούν με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στη σπουδαία αυτή διοργάνωση.
Ο Παμμεσσηνιακός κατέκτησε στη Χαλκίδα δύο χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο και κατέλαβε την 11η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 130 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Στους αγώνες, που είχαν την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 Ελληνες καρατέκα, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος και αθλητές με ειδικές ικανότητες στην κατηγορία του Παρακαράτε. Δείχνοντας περίτρανα πως το άθλημα αυτό είναι για όλα τα μέλη της κοινωνίας μας και βοηθά στην ψυχική και σωματική τους υγεία.
Στο βάθρο ανέβηκαν ο Αντώνης Πατσαρίνος, που πήρε την 1η θέση στα κάτα και την 2η θέση στο κούμιτε, στα -35Kg, στην κατηγορία των παίδων 9 ετών, η Σταυρούλα Παναγέα, που πήρε την πρώτη θέση στο κούμιτε στα - 30Kg. στις κορασίδες 8 ετών, ο Γιώργος Πατσαρίνος που πήρε τη 2η θέση στα κάτα στην κατηγορία παίδων 7 ετών και η Νικολέττα Χανδρινού, 3η θέση στο κούμιτε
στα +44Kg, στις κορασίδες 11 ετών.
Οι παραπάνω αθλητές έπαιξαν 5 αγώνες με τους καλύτερους της κατηγορίας τους και όσοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, έκαναν το 5 στα 5, ενώ οι ασημένιοι και χάλκινοι πρωταθλητές έκαναν 4 νίκες και μια ήττα.
Ο Δημήτρης Δημόπουλος κατέκτησε την 5η θέση, πετυχαίνοντας 3 νίκες και 2 ήττες στα -30Kgr στην κατηγορία των παίδων 8 ετών.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έκαναν μια ή και 2 νίκες αλλά δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στα μετάλλια και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια είναι οι:
Νεφέλη Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Νικήτας Δημόπουλος, Αναστάσιος Γεωργιλέας , Γεώργιος Γεωργιλέας , Ιωάννης Τσερπές , Κωνσταντίνος, Καλύβας και Πέτρος Ρουμπέας.
Οι προπονητές του συλλόγου Ιωάννης και Ευάγγελος Μπούρας με αφορμή τη συμμετοχή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, δήλωσαν τα ακόλουθα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα μετάλλια που ήρθαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και την είσοδο τριών ακόμα αθλητών μας στην Εθνική ομάδα της χώρας μας. Αντικατοπτρίζει την οργανωμένη και στοχευόμενη προπόνηση που εφαρμόζουμε. Οι υπόλοιποι αθλητές/τριες του συλλόγου μας, παρουσίασαν ένα μεγάλο μέρος από αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Tο σημαντικό τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή είναι να συμμετέχεις με ήθος και αξιοπρέπεια, να αντιλαμβάνεσαι το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείσαι και να εργάζεσαι με στόχο την αυτό βελτίωση. Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε πως πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται πολύ στοχευόμενη προπόνηση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές μας και τους γονείς τους για την άψογη συνεργασία που έχουμε στο σύλλογο μας».