Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 10:31

Κλείνει για μήνες το κολυμβητήριο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Κλείνει για μήνες το κολυμβητήριο Καλαμάτας

Νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν θα κλείσει φέτος το κολυμβητήριο της Καλαμάτας, καθώς στο ξεκίνημα του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή του αναβάθμιση και για την ώρα είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν.

Αν δηλαδή η εγκατάσταση θα είναι διαθέσιμη στο ξεκίνημα της νέας σεζόν το Σεπτέμβριο και οι αθλητές και οι γονείς καλούνται πλέον να βρουν λύση στο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί.
Η ενημέρωση που έχουν λάβει, είναι ότι οι προπονήσεις θα σταματήσουν στα τέλη Μαΐου και θα λειτουργεί μόνο η κολυμβητική δεξαμενή έως τις 15 Ιουνίου για τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Μετά από αυτό το διάστημα, η μόνη λύση εντός Νομού, είναι… το κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας, προκειμένου τα παιδιά να μην χάσουν προπονήσεις ενόψει του περιφερειακού και του πανελληνίου πρωταθλήματος. Η καθημερινή μετακίνηση από την Καλαμάτα για τρεις περίπου εβδομάδες δεν είναι βέβαια εύκολη για όλους και έτσι κάποιοι αθλητές μπορεί να μείνουν ανενεργοί. Οπως και να χει, το κλείσιμο του κολυμβητηρίου προκαλεί προβληματισμό. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης είναι αναγκαίο, αλλά οι τυχόν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του, ενδέχεται να κρατήσουν μήνες, μακριά από την πισίνα αρκετά παιδιά.