Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 10:36

Γιορτή για την πόλη ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Λίγες μέρες έμειναν για τον 22ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Το ραντεβού έχει δοθεί για αυτό το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, που αναμένεται να γεμίσει με άτομα κάθε ηλικίας, καθώς πέρα από τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) θα γίνει και παιδικός αγώνας (1,5 χιλιόμετρο), που θα ξεκινήσει στις 6.35 μ.μ., ενώ στις 6.30 μ.μ. θα δοθεί η εκκίνηση για τα δέκα χιλιόμετρα. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας Special Olympics (1 χιλιόμετρο) στις 6 μ.μ.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τα 10 χιλιόμετρα είναι η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με τη διαδρομή να είναι στο μεγαλύτερο μέρος της στο παραλιακό μέτωπο (αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια).
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΣΥ.ΦΑ.μεΑ), ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καλαμάτας και η Π.Ε. Μεσσηνίας. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 1.1000 για έναν αγώνα που αποτελεί γιορτή για την πόλη.

Η συνέντευξη Τύπου

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΔΥΜ που βρίσκονται στο ανατολικό κέντρο της πόλης, με το νέο πρόεδρο του συλλόγου Θεόδωρο Διαμαντόπουλο να παίρνει πρώτος το λόγο.

"Ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας είναι προ των πυλών. Μια μεγάλη αθλητική γιορτή για την πόλη. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία. Ευχαριστούμε τους φορείς και τους εθελοντές. Ζητάμε από τον κόσμο να δείξει ανοχή και συμπαράσταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Να έρθει να τρέξει, να περπατήσει και να χαρεί αυτή τη διαδρομή"..

Δίπλα του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αφότου δήλωσε ότι θα τρέξει και αυτός στον αγώνα, είπε ότι "Η πόλη έχει φορέσει τα αθλητικά της και το καλύτερο χαμόγελο, γι' αυτόν τον αγώνα, που γίνεται μεγαλύτερος από την αγάπη και το μεράκι των μελών του ΣΔΥΜ.. Ο αγώνας βοηθά στην προβολή της πόλης και καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος που υπογράμμισε ότι: "Η Περιφέρεια στηρίζει τον αγώνα, που είναι γιορτή για την πόλη και συμβάλλει και στη διατήρηση της καλής υγείας. Μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι, ακόμα και να βαδίσουμε"..
Η Μαρία Θεοδωρακοπούλου, αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. μεΑ, στάθηκε στην πολύπλευρη δράση του συλλόγου στα 18 χρόνια λειτουργίας του και τη στήριξη στα άτομα με αναπηρία, με στόχο την εκπαίδευση, την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και την επαγγελματική κατάρτιση, έχοντας τη βοήθεια από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών.
Για την πρωτοβουλία του ΣΔΥΜ να αφιερώσει στο σύλλογο τον αγώνα, σημείωσε ότι: "Τέτοιες πράξεις είναι ένδειξη πολιτισμού και προάγουν το δικό μας έργo, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες.
Τη στήριξη του στον αγώνα εξέφρασε και ο Γιώργος Τσιγαρίδης, μέλος της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ, καθώς και ο Τάκης Κατσίποδας, εκπρόσωπος του Alma Sport.
Τέλος ο Χρήστος Μπένος, αντιπρόεδρος ΣΔΥΜ, δήλωσε με ικανοποίηση ότι οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1110 και μέχρι την Πέμπτη το βράδυ οι εγγραφές θα γίνονται στο σάιτ του συλλόγου, ενώ το Σάββατο θα γίνονται περιορισμένες στη γραμματεία, που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Δήλωσε ότι ο ΣΔΥΜ θέλει να στηρίξει πέρα από το οικονομικό μέρος, ηθικά τα άτομα μα σωματικές και κινητικές αναπηρίες και στον αγώνα θα λάβουν μέρος αθλητές Special Olympics από την Τρίπολη, την Σπάρτη, τον Πύργο και φυσικά την Καλαμάτα.
Να σημειωθεί ότι αύριο θα γίνει στα γραφεία του ΣΔΥΜ (6 με 9 μ.μ.) συνάντηση με τους εθελοντές, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.