Κυριακή, 16 Νοέμβριος 2014 09:35

"Μπορώ να πάω πιο μακριά", λέει η Μεσσήνια πρωταθλήτρια Ελλάδας Ελένη Θεοδωρακοπούλου

Γράφτηκε από τον

Η Ελένη Θεοδωρακοπούλου έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στον ελληνικό στίβο μέσα στο 2014, καθώς πέρα απ’ την ανεπίσημη πρωτιά στον πρόσφατο κλασικό μαραθώνιο, αναδείχθηκε το περασμένο καλοκαίρι πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 1.500 μέτρα.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο η νίκη της στα 5.000 μέτρα, μια από τις ειδικές διαδρομές του κλασικού μαραθωνίου, ήρθε να πιστοποιήσει πως είναι ακόμα καλύτερη σε μεγαλύτερες αποστάσεις.


«Βασικό μου αγώνισμα παραμένει το 800άρι, απλά τον τελευταίο χρόνο δοκίμασα διάφορα άλλα πράγματα και είδα ότι μπορώ να τα καταφέρω αρκετά καλά. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Για την ώρα είμαι σε φάση προετοιμασίας για τη νέα χρονιά και ελπίζω να τα πάω καλύτερα» λέει η 24χρονη πρωταθλήτρια της ΑΕΚ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, πριν ανηφορίσει στην Αθήνα. Ακόμα και από μακριά, ωστόσο, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του μεσσηνιακού κλασικού αθλητισμού που έχει εδώ και χρόνια... σημαιοφόρο το Λούη Τσάτουμα.
Στο φετινό κλασικό μαραθώνιο η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, έτρεξε μετά από πρόσκληση της ΕΛΕΠΑΠ και το χάρηκε ιδιαίτερα γιατί όπως υποστηρίζει «ήταν μία ωραία διαδρομή στην οποία συμμετείχε και ο κόσμος και το γεγονός αυτό την έκανε ακόμα πιο ευχάριστη. Ηταν αδύνατο να πω όχι στην πρόταση της ΕΛΕΠΑΠ που βοηθά τα παιδιά με αναπηρία».
Η πρώην αθλήτρια του Μεσσηνιακού Γ.Σ. συμπληρώνει φέτος πέντε ολόκληρα χρόνια στην ΑΕΚ και θεωρεί... περασμένα ξεχασμένα τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι: «Με την προηγούμενη διοίκηση δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένη. Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα αλλά τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι που είναι αυτή τη στιγμή στη διοίκηση είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν».
Στην Καλαμάτα κατεβαίνει τον τελευταίο χρόνο πολύ πιο συχνά, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο: «Ειδικά τώρα με τον καινούργιο δρόμο η Καλαμάτα δεν είναι καθόλου μακριά. Κατεβαίνω όσο συχνότερα μπορώ, συνήθως κάθε εβδομάδα, καθώς μπορώ να κάνω και την προπόνησή μου εκεί. Ο Μεσσηνιακός που μου έδωσε αρχικά την ευκαιρία να αναδειχθώ μέσα από το στίβο, παραμένει για μένα κάτι πολύ ξεχωριστό και δεν αποκλείεται στο μέλλον να είμαστε ξανά μαζί. Πέρυσι, άλλωστε, την περίοδο που δεν ήταν καθόλου καλά τα πράγματα στην ΑΕΚ, κάναμε μία κουβέντα και πάντα θα υπάρχει ένα δέσιμο μεταξύ μας».
Η Καλαματιανή πρωταθλήτρια ξεκίνησε το στίβο πολύ μικρή, σε ηλικία μόλις 10 ετών και όπως παραδέχεται «στην αρχή μου άρεσαν και το τένις και το βόλεϊ αλλά ο στίβος παραμένει μέχρι σήμερα αυτό που με τραβάει περισσότερο. Οι επιτυχίες είναι η... τροφή κάθε αθλητή, μέσα από αυτές αντλεί τη δύναμη για να συνεχίσει σε ένα χώρο που έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία εδώ και χρόνια. Παρ’ όλα αυτά έχει τη δική του μαγεία και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο έστω κι αν απαιτεί πολλές θυσίες».
Παράλληλα με τον αθλητισμό, η Ελένη Θεοδωρακοπούλου κάνει φέτος μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς σκοπεύει στο μέλλον να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μάρκετινγκ, πάνω στο οποίο έχει σπουδάσει.
Στα νέα παιδιά που βλέπουν το στίβο με το ίδιο ενδιαφέρον στέλνει τοπ ακόλουθο μήνυμα: «Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος αλλά αξίζει τον κόπο. Οπως είπα και πιο πριν οι επιτυχίες είναι αυτές που σου δίνουν τη δύναμη να συνεχίζεις κι αν δουλέψεις σωστά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή οι κόποι σου θα αμειφθούν».