Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 12:25

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τα πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον

 

Με τη συμμετοχή 18 συνολικά ομάδων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα τα πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου Μαζικού Αθλητισμού, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Λαζαρίδης, με αφορμή αυτό το γεγονός παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο, έχοντας δίπλα του την υπεύθυνη στο τμήμα αθλητισμού Ξένια Γεωργαρά και τον γυμναστή, Θανάση Τσούκλερη, που θα “τρέξει” τα προγράμματα μαζί με τον επίσης γυμναστή, Βασίλη Κοσυφολόγο.

Λαζαρίδης: "Να αποκτήσουν μεγαλύτερη αίγλη"

Ο Γ. Λαζαρίδης τόνισε ότι στόχος είναι: “Να αποκτήσουν μεγαλύτερη αίγλη τα πρωταθλήματα, να βρούμε χορηγούς και εταιρίες. Εύχομαι να γίνουν ωραίοι αγώνες, χωρίς τραυματισμούς και να το απολαύσουν όσοι συμμετέχουν”.

Ο Γ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ακόμα ότι οι αγώνες ποδοσφαίρου θα γίνονται στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης” και του μπάσκετ σε Τέντα και Κλειστό, Δευτέρα και Τετάρτη. Η δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου, ενώ ο τελικός στο κύπελλο ποδοσφαίρου, θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο.

Η Ξένια Γεωργαρά στάθηκε στο γεγονός ότι λόγω της κατάργησης του Αθλητικού Οργανισμού και της καθυστέρησης στις θέσεις γυμναστών για τα προγράμματα από τη Γ.Γ. του Υπουργείου Αθλητισμού, πήγε πίσω η έναρξη των πρωταθλημάτων. Το ζητούμενο πλέον είναι να γίνει καλύτερος και πιο έγκαιρος προγραμματισμός τη νέα σεζόν.

Ο Θ. Τσούκλερης αναφέρθηκε στα όρια ηλικίας, λέγοντας ότι στο ποδόσφαιρο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μη εν ενεργεία αθλητές από 22 ετών και άνω, ενώ στο μπάσκετ το όριο είναι τα 25 έτη και επιτρέπονται μέχρι τέσσερις εν ενεργεία αθλητές.

Ακόμα συμπλήρωσε ότι θα βραβευτούν με το Κύπελλο ήθους και οι τρεις ομάδες με τις λιγότερες κίτρινες κάρτες.

Να σημειωθεί ακόμα ότι πέρα από τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ο Δήμος Καλαμάτας έχει και τα προγράμματα Αθληση για όλους, καθώς και προετοιμασία σε αθλήματα για πανελλαδικές εξετάσεις, για στρατιωτικές Σχολές, Άθληση για ΑμεΑ, για Λέσχες Φιλίας (άθληση και τρίτη ηλικία), άθληση και γυναίκα. Επίσης λειτουργούν τμήματα για τένις, κολύμβηση, άρση βαρών, κ.α.

Οι ομάδες που συμμετέχουν

Στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα λάβουν μέρος οχτώ συνολικά ομάδες: No pasaran, Μπαρτσελιώμα, No name, Tuba Libre, Old School, Λογιστές, ΚΤΕΛ και Ουρανοκατέβατοι. Στο Κύπελλο θα συμμετάσχουν οι Μπαρτσελιώμα, Ουρανοκατέβατοι, Tuba Libre, No pasaran και No name. Στο πρωτάθλημα μπάσκετ έχουν δηλώσει συμμετοχή δέκα ομάδες, που είναι: Αεροπορία, Θουρία, Πολιτικοί Mηχανικοί, Δικηγόροι, Γεωπόνοι, Old Stars, Αστραπή Panprod, Υγειονομικοί, Route 66 και Αναγέννηση.