Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 14:54

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στα "Παπαφλέσσεια"

 

Στην Καλαμάτα θα χτυπά αυτή την Κυριακή, η καρδιά του ελληνικού στίβου, καθώς ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας θα βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, για να συμμετάσχουν στα "Παπαφλέσσεια", το καταξιωμένο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διοργανώνει εδώ και δεκαετίες ο Μεσσηνιακός.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8.30 μ.μ., με τα 60 μέτρα των Spexial Olympics.
Οι συμμετοχές φθάνουν τις 120 (65 Ελληνες και 55 ξένοι), σε έναν αγώνα που περιμένουν πως και πως οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού στη Μεσσηνία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλματα (μήκος ανδρών και ύψος γυναικών), ρίψεις (ακοντισμός ανδρών και γυναικών) και δρόμους: "100μ. εμπόδια γυναικών, 100μ ανδρών και γυναικών, 800 ανδρών και γυναικών, σκυταλοδρομία 4Χ50μ. μικτή Κ14, 200 μέτρα ανδρών και γυναικών,, 400 μέτρα εμπόδια ανδρών, 80 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Κ16 και φινάλε με 60 μέτρα Spexial Olympics.
Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 6.10 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι οι αγώνες γίνονται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του ΣΕΓΑΣ, ενώ τελούν υπό τη αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν

Τα "Παπαφλέσσεια" αποτελούν τον εναρκτήριο αγώνα για τους αθλητές ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού, όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί αγώνες.
Ξεχωρίζει η παρουσία της Ελίνας Τζένγκο, η οποία σε ένα μήνα θα διεκδικήσει στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, τον τίτλο που κατέχει από το Μόναχο. H 22χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει καλύτερη βολή φέτος, στα 59,73 μ. που σημείωσε στο Diamond League της Σανγκάη στην Κίνα στις 27 Απριλίου Στον ακοντισμό των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Γιάννη Κυριαζή.
Από εκεί και πέρα, στο ύψος γυναικών θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων η Τατιάνα Γκούσιν, η Παναγιώτας Δόση και η Ελευθερία Χριστογεώργου.
Στα 100 μέτρα η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που θα πάρει θέση και στην εκκίνηση των 200 μ. μαζί με την Άρτεμις Αναστασίου. Στα 800 μ. η Γεωργία Δεσπολλάρη θα κυνηγήσει μια γρήγορη κούρσα μαζί με τις Ιουλιάνα Ρούσσου και Νέλλυ Φλουτάκο, ενώ στα 800 μ. των ανδρών θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Χάρης Ξενιδάκης.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα κάνει την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς στα 100 μ. εμπόδια. μαζί με την Σοφία Ιωσηφίδου. Στα σπριντ των ανδρών θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης Τριβιζάς, Νίκος Παναγιώτοπουλος, Γιάννης Γρανιτσιώτης, Νίκος Εμπέογλου και Λάμπρος Βολίκας, ενώ στα 200 μ. θα αγωνιστούν και οι Γιάννης Καριοφύλλης, Βασίλης Μυριανθόπουλος.
Την πρώτη του κούρσα για το 2024 στα 400 μ. εμπ. θα κάνει ο Δημήτρης Λεβαντίνος, ενώ μαζί στην εκκίνηση θα βρεθεί και ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης. Στο μήκος των ανδρών θα πάρει μέρος ο Νίκος Σταματονικολός.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή

18.00 100 μ. Εμπ. (Γ)
18.00 Μήκος (Α)
18.00 Ακοντισμός (Α)
18.20 100 μ. (Α)
18.35 100 μ. (Γ)
18.35 Ύψος (Γ)
18.50 800 μ. (Α)
19.05 800 μ. (Γ)
19.05 Ακοντισμός (Γ)
19.30 200 μ. (Γ)
19.45 200 μ. (Α)
20.00 400 μ. εμπ. (Α)

Η συνέντευξη Τύπου

Κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί αύριο στο Δημοτικό Στάδιο απηύθυναν οι διοργανωτές σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Pharae Palace στην Καλαμάτα. Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, που πήρε πρώτος το λόγο εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία της διοργάνωσης. Ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και όσους στηρίζουν το μίτινηκ, που όπως σημείωσε συνεχίζει την ανοδική του πορεία, έχοντας αντέξει όλα αυτά τα χρόνια.
Ακόμα μετέφερε το μήνυμα στήριξης στους αγώνες, του αντιπεριφεριάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, που βρισκόταν στην Κορώνη και δεν μπόρεσε να δώσει το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου.
Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε χαρούμενος που μιλά για τα "Παπαφλέσσεια", ένα μίτινγκ που όπως είπε γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο και κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο Στάδιο και να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών. Το ίδιο έκανε και ο Παύλος Κρανιώτης, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, που συνεχάρη τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Μεσσηνιακού για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι αθλητές. Γεγονός που βοηθά και την επιχειρηματικότητα στο νομό.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο Αλί Μπολάσι, που τον Φεβρουάριο κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ασία στα 100 μέτρα. Ο αθλητής από το Ομάν θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στα "Παπαφλέσσεια" με σκοπό, όπως είπε, να κάνει ατομικό ρεκόρ.
Τέλος η Ελίνα Χαντζή, διευθύντρια της διοργάνωσης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: "Θα απολαύσουμε με διοργάνωση που στο παρελθόν έχει προσφέρει τεράστιες στιγμές και χρειάστηκε προετοιμασία μηνών για τους φετινούς αγώνες από μια έμπειρη ομάδα ανθρώπων.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 5.50 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 8.30 μ.μ. και περιλαμβάνουν μια ποικιλία αγωνισμάτων. Στηρίζουμε και τον αναπτυξιακό αθλητισμό με τους αγώνες Κ16 στα 80 μέτρα αγοριών και κοριτσιών, και τη μικτή ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 Κ14".