Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 14:51

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα "Παπαφλέσσεια"

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε και φέτος το διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια".

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός δήλωσε ότι η στήριξη στην εν λόγω διοργάνωση "Αποτελεί μια δήλωση της δέσμευσής μας στον κλασσικό αθλητισμό και τις αξίες που εκφράζει".
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας για τους προχθεσινούς αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας αναφέρει: "
H Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια 2024» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει διαχρονικά τον αθλητικό αυτό θεσμό και στους φετινούς αγώνες την Περιφέρειά μας εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, Βασίλης Σιδέρης.
Δεκάδες Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος σε πολλά αγωνίσματα και κάποιοι από αυτούς πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις, παρότι τώρα αρχίζει η αγωνιστική περίοδος, αφού φέτος είναι χρονιά Πανευρωπαϊκών και Ολυμπιακών αγώνων, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα.
Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος απένειμαν το βραβείο του «Χρυσού Χορηγού επί σειρά ετών», του παλαιότερου Ελληνικού Σωματείου, με την 136χρονη παρουσία στον Αθλητισμό, και διοργανωτή των αγώνων «Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888», στην εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια», Σύλβια Καρέλια.
O περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανέφερε: «Στην Πελοπόννησο, ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα, οι αξίες του αθλητισμού εκφράζονται μέσα από τη διατήρηση των παραδόσεων και την προώθηση της ηθικής και φυσικής υγείας. Η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» 2024 αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας. Η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διοργάνωση, αποτελεί μια δήλωση της δέσμευσής μας στον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες που εκφράζει, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε ώθηση και στον αθλητικό τουρισμό που είναι σημαντικός για εμάς».