Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014 18:49

Τσάτουμας και Τσάκωνας θέλουν διακρίσεις στον κλειστό

Γράφτηκε από τον

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της χειμερινής περιόδου και τον βασικό αγωνιστικό στόχο του κύριου όγκου των Eλληνων πρωταθλητών. Ανάμεσα σε αυτούς και οι Λούης Τσάτουμας, Γιώργος Τσάκωνας, οι δύο άλτες του Δημήτρη Βασιλικού που… φλερτάρουν ήδη με τη σκέψη της συμμετοχής και κατ΄επέκταση της διάκρισης στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν.

 

Και οι δύο βρίσκονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, την οποία συνεχίζουν δίχως σοβαρά προβλήματα. Ο Τσάτουμας θα βρεθεί στην Πράγα ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός εκ των τριών μεταλλίων. Είναι άλλωστε ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο και ο τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν. Όπως είναι φυσιολογικό ακόμη και οι αντίπαλοι του, τον κατατάσσουν στους «σκληρούς» αντιπάλους και τον θεωρούν έναν από τους διεκδικικητές των μεταλλίων.

Υψηλούς στόχους για την χειμερινή περίοδο έχει και ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος ευελπιστεί πως στην Πράγα θα καταφέρει να βρεθεί στο αγωνιστικό επίπεδο, που θα του δώσει κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω αθλητές, μακρινός στόχος μοιάζει η συμμετοχή στον κλειστό στίβο, για τον Δημήτρη Μπαλταδούρο. Ο τριπλουνίστας, που εντυπωσιάσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όταν "προσγειώθηκε" στα 16.45μ, ναι μεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις μετά το ατύχημα, που είχε στις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο έχει ως προτεραιότητα να μην εκβιάσει την συμμετοχή του στην αγωνιστική δράση, πριν γίνει απόλυτα καλά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ