Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014 18:56

Στη Μεγαλόπολη θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επίλεκτων Αθλητών Άρσης Βαρών

Γράφτηκε από τον

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επίλεκτων Αθλητών της Άρσης Βαρών θα διεξαχθεί στη Μεγαλόπολη, στις 14 Φεβρουαρίου του 2015, και θα συνδιοργανωθεί από την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Μεγαλόπολης και τη ΔΕΗ.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του βουλευτή Επικρατείας και προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρου Δήμα, του διευθυντή Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνα Στεργιώτη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τη σημασία διεξαγωγής τέτοιων αγώνων για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων, και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα αποτελέσει αρωγό αυτής της προσπάθειας, προτείνοντας παράλληλα τη συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών κατά της παχυσαρκίας.
Ο Πύρρος Δήμας, με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη διοργάνωση σημειώνοντας ότι αφενός θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την άρση βαρών και αφετέρου θα συνδυαστεί με δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία.
Τέλος, από πλευράς ΔΕΗ, ο Κίμωνας Στεργιώτης αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τη διοργάνωση τέτοιων αγώνων σε περιοχές με λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία –τόνισε- θα συνεχιστεί.

πηγή ΑΠΕ