Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 14:41

"Τsatoumas Street Long Jump": Ο κόσμος απόλαυσε άλμα εις μήκος στην πλατεία Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
"Τsatoumas Street Long Jump": Ο κόσμος απόλαυσε άλμα εις μήκος στην πλατεία Καλαμάτας (φωτό)

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει σπουδαίους Ελληνες και ξένους αθλητές από απόσταση αναπνοής, είχε χθες το μεσσηνιακό κοινό, καθώς στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας διεξήχθη για πρώτη φορά διεθνής αγώνας άλματος εις μήκος!

Ο λόγος για το "Τsatoumas Street Long Jump", που διοργάνωσε ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016, θέλοντας να τιμήσει έναν εκ των κορυφαίων αθλητών του μήκους, το Λούη Τσάτουμα. Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής βρισκόταν από το πρωί στην πλατεία για να δείξει τα μυστικά του αθλήματος στη νέα γενιά, καθώς μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Μεσσηνίας επιχείρησαν άλματα υπό την καθοδήγησή του.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 4 μ.μ. με τις κατηγορίες Κ18 και Κ20 γυναικών, ακολούθησαν οι αντίστοιχες κατηγορίες ανδρών, και το μήκος γυναικών. Η "αυλαία" επρόκειτο να πέσει αργά χθες το βράδυ με τις προσπάθειες των ανδρών και τις απονομές στους νικητές.
Μια μέρα λοιπόν γεμάτη μήκος, με τον κόσμο να το απολαμβάνει και το άθλημα να κερδίζει φίλους, καθώς ο χώρος γύρω από την ειδική πλατφόρμα που είχε στηθεί, ήταν γεμάτος με άτομα κάθε ηλικίας, που με χειροκροτήματα ενθάρρυναν τις προσπάθειες των συμμετεχόντων. Ανάμεσα στους θεατές και η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή και ο σπουδαίος Ρόμπερτ Εμιγιάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη χρονιά που ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 έβγαλε έξω από το Στάδιο ένα αγώνισμα του κλασσικού αθλητισμού.
Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαν λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας,, αγώνες άλματος επί κοντώ. Το Τsatoumas Street Long Jump" φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, με τον πρόεδρο του συλλόγου Πέτρο Παπαδόπουλο να εκφράζει την ικανοποίησή του, μιλώντας στην "Ε"
"Η πλατεία γέμισε κόσμο που το ευχαριστήθηκε. Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για τα άλματα των αθλητών, έγιναν καλές επιδόσεις.
Ηρθαν μεγάλα ονόματα στην πόλη κα είμαστε ευχαριστημένοι, ενώ μετά την Πετεινάρη, ένα ακόμα δικό μας παιδί, ο Ιωήλ Κουλιέρης έπιασε το όριο για το πανευρωπαϊκό", σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιτυχία για Κουλιέρη

Ο Ιωήλ Κουλιέρης έκανε χθες άλμα 7.06 μέτρα και προκρίθηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ 18 που θα γίνει το καλοκαίρι. Ο αθλητής του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 είχε μέχρι χθες ρεκόρ 6.,90 και το όριο για το ευρωπαϊκό είναι το 6.95, που το ξεπέρασε με τη χθεσινή επίδοση.
Να σημειωθεί ότι το "Τsatoumas Street Long Jump", έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου και στο καλεντάρι της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, με το σήμα Bronze Continental Tour. Κάτι που σημαίνει ότι οι επιδόσεις των συμμετεχόντων είναι αναγνωρισμένες και μπορούν να τους δώσουν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνδιοργναωτές των αγώνων, ήταν ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ / η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτώριας Καρέλια.