Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 12:00

Οι νικητές στο "Τsatoumas Street Long Jump"

Γράφτηκε από τον
Οι νικητές στο "Τsatoumas Street Long Jump"

Σε γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε το διεθνές μίτινγκ με την ονομασία "Τsatoumas Street Long Jump", που διοργάνωσε την Τρίτη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες να επιχειρούν άλματα εις μήκος, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα.
Ηταν η πρώτη φορά που έγινε ένας τέτοιος αγώνας στο κέντρο της πόλης, με τους άλτες του μήκους να κάνουν καλές επιδόσεις υπό το βλέμμα του θρύλου του αθλήματος Λούη Τσάτουμα, το όνομα του οποίου έφεραν οι αγώνες. Στις γυναίκες, η κάτοχος χάλκινου μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Φλορεντίνα Γιούσκ, ήταν η νικήτρια, με καλύτερη προσπάθεια στα 6,67 μ. (1,0) στο έκτο και τελευταίο της άλμα.
Η αθλήτρια από τη Ρουμανία ξεκίνησε με δύο άκυρα και συνέχισε με 6,53 μ. και 6,37 μ., ενώ ήταν άκυρη στην πέμπτη προσπάθεια.
Οι Σουηδέζες Χάντι Σάνια και Τίλντα Γιόχανσον, πέτυχαν αμφότερες 6,50 μ., ωστόσο η πρώτη πήρε τη νίκη καθώς η δεύτερη καλύτερη προσπάθεια της ήταν μεγαλύτερη από της συμπατριώτισσάς της.
Η Ανδριάνα Γκόγκα συνέχισε το σερί των καλών εμφανίσεων και πέτυχε 6,44 μ. (-0,7), λίγα μόλις 24ωρα από το χρυσό μετάλλια στην Ισμαηλία. Η νεαρή, η οποία ήταν τέταρτη, είχε ακόμη άλματα στα 6,29 μ., 6,34 μ., 6,44 μ., άκυρο, 6,13 μ. και 6,40 στην τελευταία προσπάθεια.
Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Μαρία Στεφανοπούλου με άλμα στα 6,38μ. (0,3), που αποτελεί μάλιστα και ατομικό της ρεκόρ. Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Ναταλία Μπέση με την προσπάθεια στα 6,20 μέτρα.
Στους άνδρες επικράτησε ο Ανβάρ Ανβάροβ (Ουζμπεκιστάν) με 8,17 μ. (0,0) και ακολούθησε ο Κολομβιανός Αρνόβις Νταλμέρο με 7,88 μ. (-0,7). Η τριάδα έκλεισε με τον Ζιλ Πομερί (Γαλλία) με 7,78 μέτρα. Ο Αντώνης Στυλιανίδης ήταν έκτος στον αγώνα με άλμα στα 7,64 μ. (-0,6), ενώ ο Νίκος Σταματονικόλός έβδομος με 7,58 μέτρα. Ο Βασίλης Μαρτινάκης πέτυχε 7,51 μ. και κατέλαβε την 8η θέση.
Το μίτινγκ ήταν ενταγμένο στην κατηγορία Continental Tour Bronze της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Συνδιοργναωτές των αγώνων, ήταν ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ / η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτώριας Καρέλια.
Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των αγώνων, οι αθλητές και οι αθλήτριες μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς και τους ανθρώπους του Γ.Σ. Ακρίτα 2016, γευμάτισαν στο μεζεδοπωλείο "Παλλιακόν" στο ιστορικό κέντρο. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο γνωστό μαγαζί , ήταν η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή και ο σπουδαίος Ρόμπερτ Εμιγιάν, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του άλματος εις μήκος στην ιστορία του αθλήματος.