Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 13:08

"ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ": Πρώτο σωματείο στην Πελοπόννησο σε διεθνές τουρνουά τζούντο!

Γράφτηκε από τον
"ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ": Πρώτο σωματείο στην Πελοπόννησο σε διεθνές τουρνουά τζούντο!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι τζουντόκα του "Ολυμπιονίκη Καλαμάτας", στο διεθνές τουρνουά τζούντο "Κύπελλο Αχαρνών 2024", που έγινε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο "Ολυμπιονίκης Μπάμπης Χολίδης.

Ο καλαματιανός σύλλογος, κατέκτησε ένα χρυσό, ένα χάλκινο μετάλλιο, τέσσερις πέμπτες και μία έβδομη θέση στους αγώνες όπου συμμετείχαν 59 σωματεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και 750 αθλητές και αθλήτριες.
Ο "Ολυμπιονίκης Καλαμάτας" έλαβε μέρος με οχτώ αθλητές στην επίσημη κατηγορία παίδων -κορασίδων Α-Β (βαθμολογούνται για την κατάταξη των σωματείων) και με τις παραπάνω επιδόσεις, κατετάγη στην δέκατη ένατη θέση από όλα τα σωματεία και στην πρώτη θέση στα σωματεία της Πελοποννήσου, σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουρνουά της περιόδου. Κάτι που δείχνει τη ραγδαία ανοδική πορεία του συλλόγου.
Να σημειωθεί δε, πως το τμήμα εφήβων - νεανίδων δεν συμμετείχε λόγω εξετάσεων και ένας τραυματισμός στέρησε την συμμετοχή δύο αθλητριών στις κορασίδες Α.
Στις ανεπίσημες τώρα κατηγορίες (δεν βαθμολογούνται για την κατάταξη των σωματείων), ο "Ολυμπιονίκης Καλαμάτας" συμμετείχε με εννέα αθλητές από την κατηγορία Juniors A, κατακτώντας δύο χρυσά, ,τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια ενώ δεν συμμετείχαν αθλητές από το τμήμα juniors B.
Οι επιδόσεις του καλαματιανού συλλόγου έχουν ως εξής:
Επίσημες κατηγορίες:
Βασιλοπούλου Χρυσονίκη χρυσό μετάλλιο, κορασίδες Β -40κ.
Χουλιάρας Εμμανουήλ χάλκινο μετάλλιο, παίδες Β.-55κ.
Καρμπαλιώτης Νίκος πέμπτη θέση , παίδες Β +60κ.
Καρμπαλιώτη Παναγιώτα πέμπτη θέση , κορασίδες Α -63κ.
Μπούνα Μαρία πέμπτη θέση , κορασίδες Α -44κ.
Μιχαλέα Ζωή πέμπτη θέση, κορασίδες Β -36κ.
Μιχαλέας Νίκος έβδομη θέση , παίδες Β -34κ.

Ανεπίσημες κατηγορίες:
Παπαδόπουλος Πάνος χρυσό μετάλλιο, juniors A.
Τζαϊλεας Θεόδωρος χρυσό μετάλλιο, Juniors A.
Νώντας Αίαντας αργυρό μετάλλιο, Juniors A.
Μπακολέας Γιώργος αργυρό μετάλλιο, Juniors A.
Χανδρινός Σωτήρης αργυρό μετάλλιο, juniors A.
Κωστόπουλος Φώτης χάλκινο μετάλλιο, Juniors A.
Μιχαλέας Αντώνης χάλκινο μετάλλιο, Juniors A.
Κακαλίκας Σταύρος χάλκινο μετάλλιο, Juniors A.
Βαρτζελής Ιάσονας χάλκινο μετάλλιο, Juniors A.


Συνάντηση με την Ολυμπιονίκη Ελισάβετ Τελτσίδου

Οι τζουντόκα του "Ολυμπιονίκη Καλαμάτας" είχαν την χαρά, να συναντήσουν και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη, Ελισάβετ Τελτσίδου, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι τον Αύγουστο και τις ευχήθηκαν ολόψυχα καλή επιτυχία και με Ολυμπιακό μετάλλιο!
Για τον Α.Σ. Τζούντο "Ολυμπιονίκη Καλαμάτας", που συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία, επόμενος σταθμός είναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων που θα γίνει στα Σκόπια 29-30 Ιουνίου και θα λάβει μέρος σε αυτό η αθλήτρια του συλλόγου, Χρυσονίκη Βασιλοπούλου, πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2024!