Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 14:25

Προ Ρέκο-Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» πρόκληση κόντρα στο μεγαθήριο με φόντο τον τελικό

Γράφτηκε από τον
Προ Ρέκο-Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» πρόκληση κόντρα στο μεγαθήριο με φόντο τον τελικό

Ώρα Final-4 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την πανίσχυρη Προ Ρέκο στη Μάλτα για τα ημιτελικά του Champions League του Πόλο.

Πιστός στο ραντεβού του σε Final-4 ο Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν (20:00, ΕΡΤ1) στον ημιτελικό του Champions League στο Πόλο την πανίσχυρη Προ Ρέκο, η οποία μετράει τρεις διαδοχικές κατακτήσεις, έχοντας επιβληθεί τις δύο τελευταίες φορές τη Νόβι Μπέογκραντ, ενώ τη σεζόν 2020-21, είχε νικήσει τη Φερεντσβάρος. Το άλλο εισιτήριο για τον τελικό (7/6, 22:00) θα κριθεί από τη μονομαχία Φερεντσβάρος-Νόβι Μπέογκραντ, η οποία ξεκινάει στις 22:00.
Οδηγός για τους Πειραιώτες είναι οι δύο προηγούμενες μονομαχίες των δύο ομάδων σε Final-4. Με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στην έδρα της στη Γένοβα το 2018, κατακτώντας το τρόπαιο, ενώ την επόμενη χρονιά την είχε λυγίσει στα ημιτελικά, αλλά έχασε στον τελικό από τη Φερεντσβάρος στα πέναλτι.

«Δεν νομίζω ότι τα δυο παιχνίδια που παίξαμε στη φάση των ομίλων έδειξαν κάτι σημαντικό για καμία από τις δυο ομάδες, γιατί τα δώσαμε πριν από έξι μήνες. Αύριο, περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε. Παίζουμε με μια εξαιρετική ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρεις σερί φορές. Αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και μόνο την πλευρά μας και όχι με ποιον παίζουμε. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να πιστέψουμε, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο τεχνικός των Πειραιωτών, Χέρβο Κόλιανιν, στη συνέντευξη Τύπου στη Μάλτα.
«Ποτέ δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα κερδίσεις την Προ Ρέκο, αλλά αν υπάρχει μια ομάδα που έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει αυτό, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Το πετύχαμε δυο φορές, το 2018 στη Γένοβα και το 2019 στο Ανόβερο. Όπως είπε ο προπονητής μας, παίξαμε δυο παιχνίδια τη φετινή σεζόν, στα οποία ήμασταν πολύ κοντά, αλλά ήταν πριν από έξι μήνες και από τότε, τόσο εμείς, όσο και η Ρέκο έχουμε εξελιχθεί. Σίγουρα, όπως είπα στην αρχή, δεν μπορείς να περιμένεις να κερδίσεις τη Ρέκο, αλλά εμείς είμαστε εδώ, για να παλέψουμε μέχρι το τέλος, ώστε να κερδίσουμε την τρεις σερί φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης», ανέφερε από την πλευρά του ο Ντίνος Γενηδουνιάς.

Πηγή: www.sport-fm.gr