Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 11:30

Πανελλήνιο τουρνουά πάλης στις 23 Ιουνίου στη Μπούκα

Γράφτηκε από τον
Πανελλήνιο τουρνουά πάλης στις 23 Ιουνίου στη Μπούκα

Η παραλία της Μπούκας θα φιλοξενήσει την Κυριακή 23 Ιουνίου το πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά πάλης στην άμμο με την επωνυμία “Δρούλιας Ο.Ε. Beach Wrestling Cup 2024”.

Τους αγώνες διοργανώνουν η Ελληνική ομοσπονδία πάλης, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Α.Σ.Μ. Αριστόδημος, που προσκαλεί τον κόσμο να χαρεί τον ήλιο και τη θάλασσα και να γνωρίσει από κοντά το άθλημα της πάλης που γίνεται στην άμμο.
“Για πολλοστή φορά στο νομό μας, σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά το πανάρχαιο άθλημα της πάλης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, να εξελίσσεται στην άμμο σε ένα πανελλήνιο - αναπτυξιακό τουρνουά. Ένα τουρνουά που θα φιλοξενήσει πρωταθλήτριες και πρωταθλητές Ελλάδας, με διεθνείς διακρίσεις αλλά και αθλητές και αθλήτριες του Αριστόδημου, που έχουν διακριθεί με μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Η πάλη στην άμμο, είναι ένα άθλημα που διεκδικεί μια θέση στα Ολυμπιακά Αθλήματα στην προσεχή ολυμπιάδα, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (UWW) το προωθεί παγκοσμίως με παγκόσμια , ευρωπαϊκά , μεσογειακά και εθνικά πρωταθλήματα. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης η οποία προωθεί το θεαματικότατο αυτό, παράκτιο άθλημα , με εθνικά πρωταθλήματα και τουρνουά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο παλαιστικός σύλλογος Μεσσήνης και καταλήγει: “Ο Αριστόδημος , συμμετέχοντας στη διάδοσή του και με τις παραλίες της Μεσσηνίας να φαντάζουν ιδανικές, διοργανώνει το Beach Wrestling Cup” που θα περιλαμβάνει την επωνυμία του ενίοτε χορηγού και θα λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του τόπου μας, ενισχύοντας οικονομικά την τοπική κοινωνία με τον αθλητικό τουρισμό που ακολουθεί αυτές τις διοργανώσεις”.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στη μία το μεσημέρι, ενώ η κλήρωση θα γίνει από τις 11.30 π.μ. έως τις 12 μ.