Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 11:45

ΑΙΟΛΟΣ: Ξεκινούν εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του συλλόγου

Γράφτηκε από τον
ΑΙΟΛΟΣ: Ξεκινούν εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του συλλόγου

Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του θα γιορτάσει φέτος ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας “Αίολος”, με σειρά δράσεων, που θα κορυφωθούν με την μεγάλη επετειακή εκδήλωση το φθινόπωρο, όπου θα παρευρεθούν προσωπικότητες του αθλητισμού.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ότι οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το ιστιοπλοϊκό τριήμερο ανοιχτής θαλάσσης στη μνήμη του Γεωργίου Α. Καρέλια, που θα διεξαχθεί για 25η χρονιά, από 22 έως 24 Ιουνίου στο μεσσηνιακό κόλπο. Η πρώτη ιστιοδρομία είναι Καλαμάτα – Κορώνη, η δεύτερη Κορώνη – Φοινικούντα και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τη διαδρομή Φοινικούντα – Καλαμάτα.
“Το 2024 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το σύλλογο, γιατί κλείνουμε 40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς. Εχουν περάσει πολλές γενιές καλαματιανών, που έγιναν ιστιοπλόοι και καλύτεροι άνθρωποι και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτό. Θα γίνουν μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, όπως το 25ο τριήμερο για σκάφη ανοιχτής θαλάσσης”, σημείωσε ο Χ. Βγενής και πρόσθεσε ότι στο φετινό αγώνα θα συμμετέχουν και ιστιοπλόοι από άλλους νομούς.
“Θα συμμετέχουν 18 με 20 σκάφη και πέρα από τους καλαματιανούς συλλόγους, θα είναι ο Ν.Ο. Λακωνίας και ο Ν.Ο. Πατρών. Ακόμα πρωτοπορούμε και θα έχουμε ανεπίσημα και μία τουριστική κατηγορία. Καλούμε λοιπόν να συμμετέχουν σε αυτό το τριήμερο και όσοι έχουν σκάφη στη Μαρίνα της Καλαμάτας και της Πύλου για να ζήσουν αυτό το γεγονός. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και το Δήμο Πύλου – Νέστορος, αλλά και τους συλλόγους που στηρίζουν τον αγώνα”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τα θερινά τμήματα

Η Μάντυ Ψυροπούλου έφορος αγωνιστικής ομάδας του Αιόλου, αναφέρθηκε στη συνέχεια στα θερινά τμήματα, τα οποία ξεκινούν αυτή τη Δευτέρα.
“ Η αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας του Αίολου αποτελείται από 25 παιδιά, που θα προπονούνται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Τσακάκου, ώστε να προετοιμαστούμε για τους επόμενους αγώνες. Θα έχουμε και τμήματα ακαδημίας με ολιγομελή τμήματα. Οι προπονήσεις θα γίνονται από Δευτέρα έως Τετάρτη”, δήλωσε η κ. Ψυροπούλου. Ο Αίολος διαθέτει και τμήμα ιστιοπλοΐας Happy Sailing με εκπαιδευτή τον Κώστα Δαγκαλάκη, ο οποίος δήλωσε ότι: “Το τμήμα απευθύνεται σε ενήλικες για όλες τις ηλικίες και σκοπό έχει να κάνουν βόλτα και να χαλαρώνουν στο μεσσηνιακό κόλπο. Ο στόλος έχει 10 σκάφη, πενταθέσια, τριθέσια και μονοθέσια. Ξεκινάμε τη Δευτέρα από τις 4 έως τις 7 μ.μ”.