Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 13:21

Αντίστροφη μέτρηση για το τουρνουά πάλης στη Μπούκα

Γράφτηκε από τον
Αντίστροφη μέτρηση για το τουρνουά πάλης στη Μπούκα

Πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά πάλης, διοργανώνουν αυτή την Κυριακή στην παραλία της Μπούκας η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Α.Σ.Μ. Αριστόδημος.

Το τουρνουά με την επωνυμία “Δρούλιας Ο.Ε. Beach Wrestling Cup 2024”, θα φιλοξενήσει πρωταθλήτριες και πρωταθλητές Ελλάδας με διεθνείς διακρίσεις, αλλά και αθλητές και αθλήτριες του Αριστόδημου που έχουν διακριθεί με μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ολα είναι έτοιμα γι' αυτό το τουρνουά και οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο να το παρακολουθήσει και να γνωρίσει από κοντά το πανάρχαιο άθλημα της πάλης, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Η πάλη στην άμμο, είναι ένα άθλημα που διεκδικεί μια θέση στα Ολυμπιακά Αθλήματα στην προσεχή ολυμπιάδα, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (UWW) το προωθεί παγκοσμίως με παγκόσμια, ευρωπαϊκά, μεσογειακά και εθνικά πρωταθλήματα.
Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης η οποία προωθεί το θεαματικότατο αυτό, παράκτιο άθλημα, με εθνικά πρωταθλήματα και τουρνουά.
Ο Αριστόδημος , συμμετέχοντας στη διάδοσή του διοργανώνει κάθε χρόνο το Beach Wrestling Cup, που περιλαμβάνει την επωνυμία του ενίοτε χορηγού. Έτσι με τη διοργάνωση αυτή συμβάλλει στην προβολή του τόπου μας, ενισχύοντας με τον αθλητικό τουρισμό οικονομικά την τοπική κοινωνία.
Το πρόγραμμα των αγώνων
Κυριακή 23 Ιουνίου

11.00 – 11.30: Ιατρική εξέταση, ζύγιση και κλήρωση.
11.30 – 12.00 Κλήρωση των ζυγισθέντων αθλητών.
13.00: Έναρξη αγώνων.