Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 17:30

Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Χάλκινος” ο Παναγιώτης Σπηλιώτης στο βαλκανικό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Χάλκινος” ο Παναγιώτης Σπηλιώτης στο βαλκανικό πρωτάθλημα

Με το χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε από τη Ρουμανία ο Παναγιώτης Σπηλιώτης. Ο αθλητής του Α.Σ. Τζούντο Καλαμάτας αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στο βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο, που έγινε στην πόλη Κλουζ- Ναπόκα, στις 15 και 16 Ιουνίου.

Ο καλαματιανός σύλλογος εκπροσωπήθηκε στη διοργάνωση με δύο ακόμα αθλητές, τον Δημήτρη Σπηλιώτη και τον Θάνο Κοντούλη.
Στους αγώνες έλαβαν μέρος οι τρεις καλύτερες αθλητές από κάθε βαλκανική χώρα, με το επίπεδο να είναι υψηλό.
Οι καλαματιανοί πρωταθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδειξαν ότι μπορούν να καταφέρουν στο μέλλον πολλά.
Ο Παναγιώτης Σπηλιώτης, ανέβηκε, όπως προαναφέραμε στο βάθρο, παίρνοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του.
Στον πρώτο αγώνα νίκησε τον Τούρκο Hasgul, στον δεύτερο τον Ρουμάνο Onutu. στον τρίτο τον Βόσνιο Skilevic, ενώ στη συνέχεια έχασε από τον Βόσνιο Antic. Σε έναν αγώνα, όπου ο Καλαματιανός αθλητής θα είχε πάρει πολλούς πόντους, αλλά αδικήθηκε από την διαιτησία, καθώς αν κέρδιζε θα περνούσε τελικό. Στη συνέχεια έπαιξε τον πέμπτο αγώνα για την τρίτη θέση και κέρδισε τον Βόσνιο Sikulajak.
Οι Δημήτρης Σπηλιώτης και Θάνος Κοντούλης, είχαν από μια νίκη και 2 ήττες , οι οποίες στέρησαν και στους δυο την πρόκριση τους για μια θέση στα μετάλλια.
Να σημειωθεί ότι ο Α.Σ. Τζούντο Καλαμάτας, κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια να είναι στο βάθρο των μεταλλίων στους Βαλκανικούς αγώνες τζούντο και αυτό οφείλεται στην σωστή με πειθαρχία και με στόχους, προπόνηση που γίνεται στον σύλλογο, υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Μαρκάκη.