Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 08:04

ΑΙΟΛΟΣ: Πανελλήνια συνάντηση ναυτομοντελιστών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
ΑΙΟΛΟΣ: Πανελλήνια συνάντηση ναυτομοντελιστών στην Καλαμάτα

Πανελλήνια συνάντηση ναυτομοντελιστών θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα σήμερα και αύριο στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος.


Πρόκειται για μια δράση που γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 ετών από την ίδρυση του συλλόγου και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα θα είναι αγώνας επίδειξης και τις δύο ημέρες με στόχο, τη γνωριμία με το άθλημα που δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην πόλη μας.
Θα συμμετάσχουν περίπου 20 αθλητές με τα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη τους και θα κάνουν έναν αγώνα επίδειξης, ώστε να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα και ενημερωθεί σχετικά με το ναυτομοντελισμό.
Το σημερινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις δύο το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Αύριο Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι.
Οποιος το επιθυμεί μπορεί να βρεθεί στο χώρο της εκδήλωσης να παρακολουθήσει την επίδειξη και να γνωρίσει το άθλημα του ναυτομοντελισμού και να ενημερωθεί γι’ αυτό από τους αθλητές.
Να σημειωθεί ότι ο ναυτομοντελισμός είναι ένα άθλημα που στο Αίολο σκέφτονται να ασχοληθούν ενεργά στο μέλλον.
Για την παραπάνω πανελλήνια συνάντηση μίλησαν ο πρόεδρος τους Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος Χάρης Βγενής και το μέλος Δημήτρης Αθανασούλιας χθες το πρωί στη συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία του Καλαματιανού συλλόγου.
Ο πρόεδρος Χάρης Βγενής ανέφερε: “Ο σύλλογος μας συνεχίζει τις δράσεις εορτασμού των 40 ετών λειτουργίας και μέσα στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε μία πανελλήνια συνάντηση ναυτομοντελιστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας Σάββατο και Κυριακή. Θα υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία των ναυτομοντελιστών, που θα έρθουν μαζί με τις οικογένειες τους και θα μας δείξουν και το άθλημα του ναυτομοντελισμού, θα γίνει επίδειξη αγώνων και πως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο κλάδο, το οποίο είναι στα πλαίσια ναυτικής λειτουργίας του συλλόγου μας, μας ενδιαφέρει να το αναπτύξουμε και εμείς. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κεντρικό λιμεναρχείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και το Δήμο Καλαμάτας για την υποστήριξη τους στις δράσεις του συλλόγου μας”
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Αθανασούλιας είπε: “Σαν σύλλογος Αίολος οργανώνουμε μια πανελλήνια συνάντηση ναυτομοντελιστών για να γνωρίσει το ευρύ κοινό της Καλαμάτας αυτό το είδος του μοντελισμού και αυτό το είδος των ασχολιών με τη θάλασσα. Τηλεκατευθυνόμενα σκάφη, γρήγορα, με βενζίνη ή ιστιοπλοϊκά. Θα έχουμε συμμετοχή από ναυταθλητικούς συλλόγους, που είναι μοντελιστές από τη Λευκάδα, την Κεφαλλονιά, από την Αθήνα, τη Σαλαμίνα και τον Πύργο. Η εκδήλωση θα γίνει Σάββατο πρωί από τις 10 με 2, το απόγευμα 6 με 8 και την Κυριακή το πρωί πάλι από τις 10 μέχρι τις 2 θα έχουμε πάλι εδώ μπροστά στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού συλλόγου Αίολος την παρουσίαση αυτή. Οποιος θέλει και ενδιαφέρεται να δει, μπορεί να έρθει να δει και να μιλήσει και με τους συμμετέχοντες, για περισσότερες πληροφορίες. Είναι ένα διήμερο επίδειξης τηλεκατευθυνόμενων σκαφών στην πόλη της Καλαμάτας. Αναμένουμε 20 αθλητές για τώρα, γίνονται εκδηλώσεις συνέχεια κάθε χρόνο σε σταθερές ημερομηνίες στη Λευκάδα, στη Κεφαλλονιά, στην Αθήνα στον Ασπρόπυργο και στη λίμνη Καρατζά, που είναι στον Πόρο Τροιζήνας, τώρα εδώ και 4 χρόνια έχει ξεκινήσει. Και ευελπιστούμε να το καθιερώσουμε και εδώ στην Καλαμάτα κάθε χρόνο”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επιστροφή Φλέσσα στη δράση με πρωτιά!