Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 14:31

ΑΙΟΛΟΣ: Τίμησε και φέτος τη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
ΑΙΟΛΟΣ: Τίμησε και φέτος τη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια (φωτογραφίες)

Με την τελετή των απονομών στις εγκαταστάσεις του Αιόλου, έπεσε την Τετάρτη το βράδυ η «αυλαία» για το ιστιοπλοϊκό τριήμερο ανοιχτής θαλάσσης, που διοργάνωσε για 25η χρονιά ο καλαματιανός σύλλογος, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια.

Οι αγώνες έγιναν από 22 έως 24 Ιουνίου στο μεσσηνιακό κόλπο και περιελάμβαναν τρεις ιστιοδρομίες: Καλαμάτα – Κορώνη, Κορώνη – Φοινικούντα και Φοινικούντα – Καλαμάτα. Οι απονομές για τα δύο πρώτα σκέλη έγιναν σε Κορώνη και Φοινικούντα και προχθές πήραν τα μετάλλια οι νικητές στο τελευταίο σκέλος, αλλά και στη γενική κατάταξη. Ο Νικητής του ιστιοπλοϊκού τριημέρου αναδείχθηκε στο σκάφος «Τόλμη» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καλαμάτας, με κυβερνήτη τον Γιάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Λημνιό, Γιώργο Λημνιό, Γιώργο Γεωργούλη και Παναγιώτη Κότση.
Η δεύτερη θέση κατέλαβε το σκάφος “Ιβίσκος” του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Γιώργο Σπυρόπουλο και Γιώργο Μακρή, ενώ τρίτος ήταν ο σκάφος “Blue Line” του Αίολου με την κυβέρνηση της Ιωάννα Σιψά και πλήρωμα: Θεοδοσία Καμπούρη, Ανδρέα Μανώλη, Παναγιώτη Μανώλη και Γιώργο Δρακόπουλο.
Ο σκάφος «Τόλμη» πήρε την πρώτη θέση και στο Φοινικούντα – Καλαμάτα, δεύτερο ήταν το «Ιβίσκος» και τρίτο το «Μαριαλένα» του Αιόλου, με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μάλλιο και πλήρωμα τους Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Γιαννόπουλο και Αντώνη Παναγιωτόπουλο.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα και γιορτή για τα 40 χρόνια

Πριν από τις απονομές κρατήθηκε ένα λεπτό στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια, ενώ ο Αίολος έδωσε τιμητική πλακέτα στη Στάθη Καρέλια, που έχει αναδειχθεί ευεργετής του συλλόγου
Την απονομή έκανε ο παλιός πρόεδρος Τάκης Δρακόπουλος, που δήλωσε ότι χωρίς τη βοήθεια της οικογένειας Καρέλια. ίσως και να μην λειτουργούσε ο σύλλογος και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Στάθη Καρέλια. Ο τελευταίος κάνοντας το λόγο, ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και πρόσθεσε ότι ο Αίολος που υπήρχε χωρίς την οικογένειά του, γιατί έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε και είναι ερωτευμένοι με αυτό που κάνουν και προσφέρουν τόσα χρόνια. Ακόμα η Σύλβια Καρέλια πήρε αναμνηστική πλακέτα σε ανάμνηση της διεξαγωγής του 26ου ιστιοπλοϊκού τριημέρου.
Ο νυν πρόεδρος του Αίολου Χάρη Βγενή στο χαιρετισμό του που το 2024 είναι ιδιαίτερη χρονιά, γιατί συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Ετσι στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια και αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις. Ακόμα γνωστοποίησε ότι ο Αίολος ανέλαβε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθερίας κατάδυσης που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα και στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 300 αθλητές.