Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 13:41

Με επιτυχία το τριήμερο τουρνουά σκακιού του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία το τριήμερο τουρνουά σκακιού του ΝΟΚ

Τα 100 χρόνια από την ίδρυση του γιορτάζει φέτος ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας και στο πλαίσιο των εορτασμών, διοργάνωσε τριήμερο τουρνουά σκακιού από 28 έως 30 Ιουνίου.

Το τουρνουά με την επωνυμία “100 χρόνια ΝΟΚ – 52 χρόνια σκάκι” ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Τάκη Ρουμπέα, που υπήρξε σκακιστής και έφορος του τμήματος. Ένας υπέροχος άνθρωπος που αγάπησε το σκάκι και τον όμιλο και στήριξε με πάθος το τμήμα ηθικά και οικονομικά.
Η έφορος του σκακιστικού τμήματος και διευθύντρια των αγώνων Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για αυτή την εκδήλωση και συνεχάρη ιδιαίτερα τους σκακιστές που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για τις μεγάλες τους επιδόσεις και τους ευχήθηκε να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους.
Ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Πέτρος Διαμαντέας, μίλησε με θερμά λόγια για τον Τάκη Ρουμπέα και την προσφορά του στο σκάκι της Καλαμάτας. Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος και ο σκακιστής Αντώνης Κυριακόπουλος, παρέδωσαν μάλιστα στην Αγγελική Ρουμπέα πλακέτα τιμής ένεκεν για την προσφορά του συζύγου της και επετειακά μετάλλια μαζί με την αφίσα του τουρνουά στην κ. Ρουμπέα και στα τρία παιδιά τους.
Από την πλευρά της, η Αγγ. Ρουμπέα ευχαρίστησε συγκινημένη τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή δύναμη, πολλούς αγώνες και πολλές επιτυχίες στο σκακιστικό τμήμα.


Οι νικητές

Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 36 αθλητές και μετά από 5 γύρους με ελβετικό σύστημα ισοβάθμησαν στην 1η θέση οι Αντώνης Κυριακόπουλος, Κώστας Μάλαμας, Πέτρος Διαμαντέας, Γιώργος Νινιός, Μανώλης Μουτζούρης και Ηλίας Νινιός.
Με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας τιμήθηκαν οι τρεις (3) πρώτοι. Τις απονομές έκανε η οικογένεια Ρουμπέα, στον 3ο νικητή Πέτρο Διαμαντέα, στον δεύτερο Κώστα Μάλαμα και στον πρώτο Αντώνη Κυριακόπουλο.
Η διαιτητής Μαρία Ρομπάκη έκανε την απονομή κυπέλλου στην Κατερίνα Ονίπκο, 1η γυναίκα, ενώ οι Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Βάσω Ποδοχωρίτη και Αργύρης Κινόπουλος τίμησαν με επετειακά μετάλλια όλους τους συμμετέχοντες στο τουρνουά. Ακόμα ο Τάκης Σακκάς έδωσε αφίσα και επετειακό μετάλλιο τους διαιτητές και η κ. Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα τίμησε τονν Βασίλη Ζαφειρόπουλο, επίσης με αφίσα και επετειακό μετάλλιο. Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση στα γήπεδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Οι επόμενοι αγώνες

Ο ΝΟΚ θα συμμετάσχει με 16 αθλητές και τρεις συνοδούς στο 47ο διεθνές τουρνουά “Ικαρος”, που θα διεξαχθεί στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας από 11 έως 18 Ιουλίου. Ο έφορος και σκακιστής της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Μανώλης Μουτζούρης μαζί με τον δάσκαλο – προπονητή σκακιού θα συνοδέψουν την αποστολή. Επίσης 8 αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα λάβουν μέρος στο 33 ο ΟΠΕΝ Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης» στις 29/7 – 5/8/ Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά διεθνή οπεν τουρνουά που η συμμετοχή αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας σ’ αυτά θα βοηθήσει στην βελτίωσή τους.