Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 15:17

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: O Γιάννης Λαφαζάνος θα κολυμπήσει από την Πύλο στην Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: O Γιάννης Λαφαζάνος θα κολυμπήσει από την Πύλο στην Καλαμάτα!

Ετοιμος για τη μεγάλη πρόκληση των 73 χιλιομέτρων είναι ο Γιάννης Λαφαζάνος. Ο Μεσσήνιος γιατρός και συγγραφέας επιχειρεί να κάνει τον κολυμβητικό περίπλου της Μεσσηνίας, καθώς έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του σήμερα από τις 4 το πρωί από την Πύλο.


Ο αθλητής της υπερμαραθώνιας κολύμβησης, αναμένεται να τερματίσει την Τρίτη αργά το απόγευμα, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην Καλαμάτα, μετά από 35 περίπου ώρες συνεχούς κολύμβησης, έχοντας διανύσει συνολικά μια απόσταση 73 χιλιομέτρων -39,4 ναυτικών μιλίων! .Καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η τροφοδοσία θα γίνεται κατά την διάρκεια της κολύμβησης, δίχως ο αθλητής να έχει το δικαίωμα να ακουμπήσει το σκάφος συνοδείας.
Το εγχείρημα αυτό αποτελεί προσωπικό στόχο του Μεσσήνιου ιατρού, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ναυταθλητική ιστορία της Καλαμάτας, μιας και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα ναυταθλητικά δρώμενα της Μεσσηνίας. Ως ιατρός και αθλητής θα μεταφέρει και το μήνυμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.
Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Λαφαζάνος γεννήθηκε στα Αρφαρά το1959. Σπούδασε ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ειδικευτεί στην χειρουργική ορθοπεδική και τραυματολογία. Με την μαραθώνια κολύμβηση ασχολείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Σημαντικές αθλητικές του επιτυχίες του είναι ο διάπλους του στενού της Ζάκυνθου [Αρκούδι -Αργάσι ] το 2019, ο διάπλους Κεφαλονιάς-Ζάκυνθου το 2020 και το 2022 και ο διπλός διάπλους Ζάκυνθος-Πελοπόννησος-Ζάκυνθος το 2023.
Φυσικά έχει κάνει το διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου που οργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας, το 2015, 2016 και το 2017.