Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 14:49

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ16 στη σφυροβολία η Κάρτσωνα!

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ16 στη σφυροβολία η Κάρτσωνα!

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κωνσταντίνα Κάρτσωνα! Η αθλήτρια του Γ.Σ. Ακρίτα 2016, κατέκτησε την πρώτη θέση στη σφυροβολία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στην κατηγορία Κ16, που έγινε την Κυριακή στη Χαλκίδα.


Λίγες μέρες λοιπόν μετά την πρώτη θέση της Ιωάννας Πετεινάρη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18, ήρθε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στα αγωνίσματα ρίψεων για τον καλαματιανό σύλλογο, με την Κωνσταντίνα Κάρτσωνα να αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη νεαρή σφυροβόλος στην Ελλάδα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!


Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 εκπροσώπησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τον καλύτερο τρόπο την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, κατακτώντας 21 βαθμούς συνολικά, ενώ ο ΣΑΜ Μεσσήνης έλαβε 6 βαθμούς και ο Μεσσηνιακός 3 βαθμούς.
Πέρα από την Κάρτσωνα, ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016, είχε αξιόλογες εμφανίσεις και από τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες του.


Στον αγώνα των 1000 μέτρων, η Μαρία Κουσούλη πήρε την 6η θέση και στον ίδιο αγώνα η Γεωργία Αποστολοπούλου την 7η θέση. Στη σκυτάλη 4Χ80 μέτρων η ομάδα κοριτσιών κατέκτησε την 12η θέση ανάμεσα σε 50 ομάδες, ενώ στον αγώνα 2000 μέτρων ο Γιώργος Νικητόπουλος έλαβε την 17η θέση.
“Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους, διότι κάθε χρόνο ξεπερνούν τον εαυτό τους, λαμβάνουν πανελλήνιες νίκες και κάνουν υπερήφανους τους γονείς τους. Ο ΓΣ Ακρίτας επενδύει στον αθλητισμό και στηρίζει τα παιδιά να συνεχίσουν την εξέλιξή τους, που με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγήσει να γίνουν πρωταθλητές και στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών στα επόμενα 1-2 χρόνια”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καλαματιανός σύλλογος.