Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 10:38

ΣΤΙΒΟΣ: Κέρδισε εμπειρίες στο ευρωπαϊκό η Πετεινάρη

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Κέρδισε εμπειρίες στο ευρωπαϊκό η Πετεινάρη

Τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς και τρεις προκρίσεις σε ημιτελικούς ήταν ο ελληνικός απολογισμός του πρωινού προγράμματος της πρώτης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ18, η «αυλαία» του οποίου άνοιξε χθες στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Τη Μεσσηνία εκπροσώπησε η Ιωάννα Πετεινάρη του Γ.Σ. Ακρίτα 2016, που πήρε μέρος για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες. Η αθλήτρια του Κώστα Δρακόπουλου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος της σφυροβολίας, αλλά κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες. Οσον αφορά την ελληνική αποστολή, ο Αρσένης Κουλούρης προκρίθηκε στον τελικό του μήκους με καλύτερο άλμα (με την τρίτη προσπάθεια) στα 7,46 μέτρα, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, και πέρασε στον τελικό ως δεύτερος από το 1ο γκρουπ και συνολικά με την τρίτη καλύτερη επίδοση στον προκριματικό.

Αντίθετα, ο Σαράντης Τζελέπης κατετάγη έκτος στο 2ο προκριματικό γκρουπ του μήκους με καλύτερο άλμα στα 6,97 μέτρα και κατετάγη 13ος, μένοντας στις... λεπτομέρειες εκτός τελικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δωδέκατο και τελευταίο «εισιτήριο» για τον τελικό πήρε ο Ούγγρος Μπένσε Πουτσάι με 6,97 μέτρα, ο οποίος, ωστόσο, είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια σε σχέση με τον Τζελέπη (σ.σ. 6,83 μέτρα έναντι 6,80 του Έλληνα αθλητή).
Στο μεταξύ, στον τελικό προκρίθηκαν και οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες που μετείχαν στον προκριματικό της σφαιροβολίας.
Η Μαρία Ραφαηλίδου κατετάγη τρίτη στο 1ο γκρουπ -και τέταρτη στο σύνολο- με καλύτερη βολή στα 16,88 μέτρα, ενώ η Αναστασία Ανδρεάδη πρώτευσε στο δεύτερο γκρουπ με επίδοση 17,37 μέτρα, η οποία ήταν η καλύτερη στον προκριματικό.
Στα 2.000 μέτρα στιπλ, η Ιωάννα Σταματοπούλου προκρίθηκε στον τελικό. Η αθλήτρια του Πανιωνίου πλασαρίστηκε στις πρώτες επτά αθλήτριες της σειράς της που πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό, καθώς κατετάγη τρίτη στην 1η σειρά (και δέκατη στο σύνολο) με επίδοση 6:49.16. Στην δεύτερη σειρά του αγωνίσματος έτρεξε η Βερόνικα Μπουγά που κατέλαβε την 16η θέση (και την 33η στο σύνολο) με 7:15.94 και αποκλείστηκε.
Στη σφυροβολία, έμειναν εκτός τελικού και οι δύο αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον προκριματικό. Η Αλεξάνδρα Τσέρνοβα κατετάγη έβδομη στο 2ο γκρουπ και 15η στο σύνολο με 58,71 μέτρα, ενώ η Μεσσήνια Ιωάννα Πετεινάρη ήταν 12η στο πρώτο γκρουπ και 23η στο σύνολο με καλύτερη βολή στα 56,39 μέτρα.
Στο επί κοντώ, ο Χριστόφορος Λιτσαρόπουλος κατετάγη δέκατος στο δεύτερο γκρουπ και 18ος στο σύνολο με 4,40 μέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού, όπως και ο Πέτρος Πρίφτης που είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο ίδιο ύψος στο πλαίσιο του πρώτου γκρουπ.
Στα 400 μέτρα γυναικών, η Χρυσή Φουντουλάκη προκρίθηκε στους ημιτελικούς, καθώς κατετάγη τρίτη στην πρώτη σειρά του αγωνίσματος με χρόνο 55.21, επίδοση που ήταν η έκτη καλύτερη στον προκριματικό. Από την πλευρά της, και η Καλλιόπη Ρέμπελου πέρασε στους ημιτελικούς των 400 μέτρων, καθώς τερμάτισε τρίτη στην τρίτη προκριματική σειρά με 55.60, χρόνος που ήταν ο δέκατος καλύτερος στον προκριματικό. Τέλος, ο Παναγιώτης Μπερτολής προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 400 μέτρων, καθώς τερμάτισε τρίτος στην δεύτερη σειρά του αγωνίσματος με 48.36, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, με αποτέλεσμα να καταταγεί ένατος στον προκριματικό.