Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 16:41

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΑΝΤΑΚΟΣ: Το καλαματιανό ταλέντο που ξεχωρίζει στο πόλο της Κύπρου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΑΝΤΑΚΟΣ: Το καλαματιανό ταλέντο που ξεχωρίζει στο πόλο της Κύπρου (βίντεο)

Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμα τα 16, αλλά είναι πρωταθλητής Κύπρου U18 στην υδατοσφαίριση με το Ναυτικό Ομιλο Λάρνακας, ενώ έχει πάρει τίτλο και με το Ναυτικό Ομιλο Λεμεσού στο πρωτάθλημα U14.

O λόγος για τον Αντώνη Φαντάκο, το καλαματιανό ταλέντο που ξεχωρίζει στο κυπριακό πόλο και φιλοδοξεί να φορέσει μελλοντικά και τη φανέλα μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας.
«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο παράλληλα με το πόλο, αλλά βλέποντας τις επιτυχίες τόσο της εθνικής ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης, όσο και της γυναικείας ομάδας, με κέρδισε η υδατοσφαίριση», λέει στην «Ε» ο Αντώνης Φαντάκος, που έχει πατέρα καλαματιανό και μητέρα Κύπρια και μένει μόνιμα στην Πάφο, συνδυάζοντας ιδανικά σχολείο και αθλητισμό. Η υδατοσφαίριση μπήκε στη ζωή του σε ηλικία 10 ετών και είναι ένα άθλημα που απαιτεί πολλές ώρες προπόνησης και θυσίες.

«Κάνω κάθε μέρα 3,5 ώρες πισίνα και δύο ώρες γυμναστήριο. Προπονούμαι τόσο στο αθλητικό σχολείο, όσο και στην ομάδα. Για να τα προλαβαίνεις όλα πρέπει να έχεις πρόγραμμα, υπομονή και θέληση», σημειώνει ο Αντώνης Φαντάκος που τελείωσε φέτος την Α’ Λυκείου, όντας από τους καλύτερους μαθητές. Το σχολείο δεν μπορεί άλλωστε να μπει σε δεύτερη μοίρα.

«Θέλω σίγουρα να σπουδάσω και παράλληλα να φθάσω όσο πιο ψηλά μπορώ στο πόλο. Πιστεύω ότι μπορώ να τα συνδυάσω».


Ο Αντώνης Φαντάκος ετοιμάζεται πλέον για τη δεύτερη σεζόν του στο Ναυτικό Ομιλο Λάρνακας, με τον οποίο πήρε πρωτάθλημα στην πρώτη χρονιά, ενώ έφθασε και στον τελικό του κυπέλλου, χάνοντας το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι από τον ΑΠΟΕΛ, που τερμάτισε δεύτερο στο πρωτάθλημα.

Το κύπελλο είναι αυτό που λείπει από τη συλλογή του, καθώς και πέρυσι με το Ναυτικό Ομιλο Λεμεσού είχε ηττηθεί στον τελικό, τόσο στην κατηγορία U16, ;όσο και στην U18. Γι’ αυτό και ξεκαθαρίζει ότι: «Θέλουμε το νταμπλ τη νέα σεζόν». Η προετοιμασία με το Ναυτικό Ομιλο Λάρνακας ξεκινά στα τέλη Αυγούστου, με τον καλαματιανό πολίστα να είναι από τους πιο μικρούς σε ηλικία αθλητές που αγωνίζεται στο U18.

«Πιστεύω ότι η ηλικία δεν παίζει τόσο ρόλο. Σημασία έχει η καλή προπόνηση και η δουλειά που κάνεις», λέει ο καλαματιανός πολίστας που αγωνίζεται ως περιφερειακός και έχει κληθεί ήδη για προπονήσεις με την προεθνική Κύπρου U19.

Ακόμα έχει συμμετάσχει σε διεθνή τουρνουά στην Ελλάδα σε Πάτρα και Γλυφάδα (με το Ναυτικό Ομιλο Πάφου), με τη συμμετοχή ομάδων από Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο και Κύπρου, αλλά και σε φιλικά στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ (με το Ναυτικό Ομιλο Λάρνακας)

«Υπάρχουν πολλές διαφορές. Το ελληνικό πόλο βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο, με παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν πολλούς ρόλος μέσα στο παιχνίδι. Θα ήθελα αργότερα να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου και στην Ελλάδα», λέει ο Αντώνης Φαντάκος, που περιγράφοντας τον εαυτό του σημειώνει, ότι τον διακρίνει η ταχύτητα και του αρέσει περισσότερο η δημιουργία, από το σκοράρισμα.