Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 18:03

Πελοποννησιακό πρωτάθλημα 9μπαλου μπιλιάρδου: Πρώτος ο Καλαματιανός Δημήτρης Χριστόπουλος

Γράφτηκε από τον
Πελοποννησιακό πρωτάθλημα 9μπαλου μπιλιάρδου: Πρώτος ο Καλαματιανός Δημήτρης Χριστόπουλος

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος κατέκτησε τον τίτλο στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα 9μπαλου μπιλιάρδου, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 12 με 14 Ιουλίου, στην αίθουσα του TOP billiards.


Ο Καλαματιανός πρωταθλητής κέρδισε στον τελικό με 11-5 τον Βαγγέλη Γκρέμο από το Λουτράκι σε έναν αρκετά ενδιαφέρον αγώνα, που μπορεί από το σκορ να δείχνει ότι η επικράτηση ήρθε εύκολα, όμως δεν συνέβη ακριβώς έτσι. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου, που ανήκουν στην Α plus κατηγορία του μπιλιάρδου, απέδειξαν στη διάρκεια της αναμέτρησης τους, ότι δίκαια έφτασαν μέχρι τον τελικό. Ο Χριστόπουλος ήταν αποφασισμένος για να κερδίσει, ήταν προσεκτικός σε όλη τη διάρκεια του τελικού, αρκετά συγκεκριμένος στο παιχνίδι και κατάφερε να πετύχει το στόχο του.
Για την παρουσία του στο πρωτάθλημα, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου, ο Δημήτρης Χριστόπουλος μιλώντας στην “Ελευθερία”, δήλωσε: “Η πορεία μου μέχρι τον τελικό δεν ήταν εύκολη. Με βοήθησε ότι σε όλα τα παιχνίδια δεν είχα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μου. Στον τελικό ήμουν αποφασισμένος να κερδίσω, αν και γνώριζα ότι είχαν να αντιμετωπίσω έναν ισάξιο αντίπαλο. Οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος μου και κατάφερα να φτάσω στη νίκη και να πάρω την 1η θέση”.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κατακτά τον τίτλο σε Πελοποννησιακό πρωτάθλημα, που πραγματοποιείται στην αίθουσα του TOP billiards. Το έχει πετύχει και το 2018 όταν κέρδισε τον Παναγιώτη Ξυπολητέα από τη Σπάρτη. Να σημειωθεί ότι ο Ξυπολητέας ήταν ο αντίπαλος του στον ημιτελικό του φετινού πρωταθλήματος και μετά από ένα αρκετά ανταγωνιστικό αγώνα επικράτησε με 11-9.


Ο μεγάλος αντίπαλος του Χριστόπουλου, ο Βαγγέλης Γκρέμος παρότι είχε καλή αγωνιστική παρουσία στον τελικό, δεν μπόρεσε τελικά να φτάσει στο στόχο του. Εχει λάβει μέρος σε 4 Πελοποννησιακά πρωταθλήματα που έχουν γίνει στο TOP billiards και ήταν η πρώτη φορά που πήρε τη 2η θέση. Εχει κερδίσει 3 φορές το Πελοποννησιακό πρωτάθλημα, σε Πάτρα, Πύργο και Λουτράκι. Μάλιστα στο Λουτράκι έχει πάρει δύο φορές – σε αντίστοιχα πρωταθλήματα 9μπαλου μπιλιάρδου – την 3η θέση. Εχει μεγάλη πορεία στο χώρο του μπιλιάρδου, με συμμετοχές εκτός από τα Πελοποννησιακά και σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Σε Πανελλήνια έχει αγωνιστεί δύο φορές στον τελικό, στην Κηφισιά, αίθουσα Πρεσβεία και στην Αθήνα, αίθουσα King eight. Επίσης έχει αγωνιστεί σε Πανελλήνια, που έχουν γίνει στην Αθήνα, αίθουσα Hall fame και εδώ στην Καλαμάτα.
Λίγη ώρα μετά τον τελικό, μας μίλησε για την εμφάνιση του στο πρωτάθλημα, αλλά και τον τελικό. “Μόνο στον ημιτελικό δυσκολεύτηκα κάπως, έχοντας απέναντι μου τον Χρήστο Δαβέτα, που έχει την αίθουσα Hall fame στην Αθήνα”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Βρέθηκα πίσω στο σκορ 6-1, αλλά κατάφερα να μειώσω 6-4. Στη συνέχεια έκανε το 8-4 και ενώ προσπάθησα να μειώσω σε 8-5, με κέρδισε διατηρώντας το προβάδισμα. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με 10-4, αλλά έκανα μεγάλη ανατροπή και πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Γενικά έπαιξα καλό μπιλιάρδο και έφτασα άνετα στην 8άδα. Αντιμετώπισα καλούς αντιπάλους, όμως έπαιξα καλύτερα και τους κέρδισα. Το φετινό ήταν από τα καλύτερα Πελοποννησιακά τουρνουά που έχω αγωνιστεί μέχρι στιγμής Ηταν από τα πιο δυνατά, με αξιόλογους αθλητές να συμμετέχουν, αλλά και το χρηματικό έπαθλο, από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί. Οι συνθήκες αρκετά καλές, σε μια από τις καλύτερες αίθουσες που βοηθάει τους αθλητές να έχουν την καλύτερη απόδοση”.

Οι βραβεύσεις

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού, οι ιδιοκτήτες του TOP billiards, Φραγκίσκος Κεράνης, Δημήτρης Κεράνης και Θανάσης Κριαράς απένειμαν το κύπελλο μαζί με χρηματικό έπαθλο στον πρώτο νικητή Δημήτρη Χριστόπουλο. Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κεράνης έδωσε το κύπελλο και επίσης χρηματικό έπαθλο στο Βαγγέλη Γκρέμο για τη 2η θέση. Την 3η θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Ξυπολητέας και την 4η ο Χρήστος Δαβέτας.

Εδωσε το παρών ο Λαζαρίδης

Τη δεύτερη ημέρα του Πελοποννησιακού πρωταθλήματος παραβρέθηκε στο TOP billiards, o αντιδήμαρχος Αθλητισμού και τουρισμού Γιώργος Λαζαρίδης. Το απόγευμα του Σαββάτου για σχεδόν μία ώρα παρακολούθησε τους αγώνες που ήταν σε εξέλιξη. Στη διάρκεια της παρουσία του στο TOP billiards είχε συζήτηση με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, όπου μίλησαν για τη διοργάνωση και γενικά για το μπιλιάρδο. Μάλιστα όπως μας ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, στο παρελθόν έπαιζε μπιλιάρδο, αλλά περισσότερο ερασιτεχνικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες