Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 15:29

Στις 17 Αυγούστου ο Ανδάνειος Δρόμος

Γράφτηκε από τον
Στις 17 Αυγούστου ο Ανδάνειος Δρόμος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή του 14ου Ανδάνειου Δρόμου 17 χλμ., ο οποίος συνδέει την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με το Διαβολίτσι, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας, η οποία έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων.

Της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες. Της πόλης που… όρισε με την παρακαταθήκη του Αριστομένη τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία. Της πόλης που όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του αγώνα, όλοι οι Μεσσήνιοι έχουν καθήκον να εργαστούν για να βρεθούν τα ίχνη της.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα και ακολουθεί τη διαδρομή: Αρκαδική Πύλη – Νεοχώρι – Μαγούλα – Ζευγολατειό – Κεντρικό – Διαβολίτσι. Η διαδρομή είναι 17.000 μέτρα, από τα οποία τα πρώτα 7 χλμ. είναι σε ασφάλτινο δημόσιο κατηφορικό δρόμο, τα υπόλοιπα 1.800 μέτρα σε χωμάτινο, παραποτάμιο, αγροτικό δρόμο και τα τελευταία 8,2 χλμ., σε δημόσιο ασφάλτινο δρόμο. Θα υπάρχουν σταθμοί νερού ανά 2,5 ή 3 χιλ. και οι δρομείς θα παραλάβουν τους αριθμούς για τη συμμετοχή τους στην πλατεία του Διαβολιτσίου όπου θα λειτουργεί γραμματεία από τις 15.30. Η μετάβαση των δρομέων στην αφετηρία του αγώνα, στην Αρκαδική Πύλη θα γίνει με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από το Διαβολίτσι όπου και θα γίνει ο τερματισμός, στις 17:00. Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν και θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του sdym.gr μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Αυγούστου, ενώ περιορισμένος αριθμός μπορεί να υποστηριχθεί και την ημέρα του αγώνα, στη γραμματεία μέχρι τις 16:45. Το όριο τερματισμού είναι στις 20:15 και θα δοθούν μετάλλια σε όλους όσοι τερματίσουν καθώς και κύπελλο στους έξι πρώτους στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών.

Αγώνας 5 χιλιομέτρων και παιδική διαδρομή

Παράλληλα, θα διεξαχθεί αγώνας 5 χλμ. στη διαδρομή: Διαβολίτσι – Κεντρικό – Διαβολίτσι με σταθμό νερού στο Κεντρικό και εκκίνηση από την πλατεία του Διαβολιτσίου στις 18:00. Μετάλλιο θα δοθεί σε όσους τερματίσουν και στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθεί και το μετάλλιο του Ανδάνειου Δρόμου 17.000 μ. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και ένας παιδικός αγώνας δρόμου 1.000 μ., εντός του Διαβολιτσίου, όπου θα δοθούν μετάλλια σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν και στους τρεις πρώτους, κορίτσια και αγόρια, το μετάλλιο του Ανδάνειου Δρόμου 17.000 μ. Ο ιατρικός έλεγχος είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων και για τους ανήλικους, η συμμετοχή με ευθύνη των Γονέων και Κηδεμόνων τους.
Στον τερματισμό θα προσφερθεί πρόχειρο γεύμα και φρούτο και οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 20:30. Η διοργάνωση ανήκει στον Δήμο Οιχαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Γυναικών Ανδανίας, με τη συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ) και την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Γυμνασίου Διαβολιτσίου και των Ανδανιωτών Καλαμάτας.