Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 17:34

Νικητής ο ΝΟΚ σε σκακιστικό τουρνουά στην Ικαρία

Γράφτηκε από τον
Νικητής ο ΝΟΚ σε σκακιστικό τουρνουά στην Ικαρία

Νικητής επέστρεψε από την Ικαρία ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας. Ο ΝΟΚ συμμετείχε στο 47ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά “Ικαρος 2024”, που έγινε από 11 έως 18 Ιουλίου στο κλειστό αθλητικό κέντρο στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Η καλαματιανή ομάδα πήρε μέρος με 16 αθλητές και 3 συνοδούς. Το τουρνουά έγινε σε δύο ομίλους. Στον πρώτο συμμετείχαν 71 αθλητές με ELO 1700 και στον δεύτερο όμιλο, 93 αθλητές με ELO 1800. Οι επιτυχίες των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας πολλές και σημαντικές, ξεχώρισε όμως μία που ήταν σούπερ επιτυχία. Ο αθλητής του ΝΟΚ Γιώργος Νινιός κατέλαβε την 1η θέση του Β’ ομίλου με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες! Ο Γιώργος Νινιός στην αρχική κατάταξη με βάση το ELO του βρισκόταν στην 73η θέση και κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Ηταν μάλιστα το πρώτο του τουρνουά εκτός Καλαμάτας και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική την επιτυχία του. Βεβαίως την χρονιά που μας πέρασε δούλεψε πολύ και μάλιστα παράλληλα με την προετοιμασία του για τις πανελλήνιες, όπου και εκεί σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο αδερφός του Ηλίας Νινιός δυστυχώς δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί αφού αρρώστησε. Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι παρακάτω αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας:
Μουρτζανός Μάνος (9ος στην γενική κατάταξη του Β’ ομίλου και αργυρό μετάλλιο στην Κ18), Μαστορίδης Άγγελος (11ος στην γενική κατάταξη του Β’ ομίλου και αργυρό μετάλλιο στην Κ16), Νικόλας Κυριακόπουλος χρυσό μετάλλιο στην Κ14, Κορομηλάς Θάνος χάλκινο μετάλλιο στην U10, Κελέσης Κωνσταντίνος χάλκινο μετάλλιο στην U12 και Χριστίνα Κουντούρη αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια Κ16. Ακόμα εξαιρετικές παρτίδες είχαν οι Βασίλης Φιλόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Κατερίνα Αλειφέρη.
Στον Α’ όμιλο του τουρνουά αγωνίστηκαν οι Μανώλης Μουτζούρης και Αριστοφάνης Διακουμέας και σημείωσαν αξιοπρόσεχτα αποτελέσματα παίζοντας δυνατές παρτίδες με ισχυρούς αντιπάλους. Ο ΝΟΚ σχολιάζοντας το παραπάνω τουρνουά αναφέρει μεταξύ άλλων: “Αγωνιστικά ήταν ένα επιτυχημένο τουρνουά αφού είχε πολλές και δυνατές συμμετοχές, όμως έπασχε οργανωτικά και σ’ αυτό προστέθηκαν και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο χώρος αγώνων κακός, αφού αγωνίζονταν κάποιες φορές υπό θερμοκρασία 45 ο -50 ο C. Η διαμονή προβληματική (δωμάτια μικρά χωρίς κλιματιστικά). Η διαιτησία ανεπαρκής, αφού ήταν λίγοι διαιτητές για πολλούς αθλητές. Οι σκακιστές μας όμως δεν ηττήθηκαν από τις συνθήκες αντιθέτως έπαιξαν ενδιαφέρουσες παρτίδες και βέβαια είχαν όμορφη και αθλητική συμπεριφορά, σε αντίθεση με κάποιους άλλους συμμετέχοντες. Ξέρουν να είναι «παντός καιρού» και να τιμούν τον Όμιλο και την πόλη της Καλαμάτας. Είναι φανερό ότι με την σωστή καθοδήγηση προπονητών και υπευθύνων του τμήματος απέδειξαν ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία αγωνιστικά και πάντα η παρουσία τους αξίζει συγχαρητήρια”.