Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 16:23

Στις 5 Αυγούστου ξεκινούν τα 21α Δημάκεια

Γράφτηκε από τον
Στις 5 Αυγούστου ξεκινούν τα 21α Δημάκεια

Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου θα διεξαχθούν φέτος οι καθιερωμένοι αγώνες Δημάκεια, που διοργανώνει ο Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Ομιλος “Ο Ταΰγετος”.


Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 του μήνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει κάθε χρόνο, οι νεαροί και ενήλικες αθλητές και αθλήτριες, συμμετέχουν σε αγώνες σκάκι, πινγκ-πονγκ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, αγώνες άλματος εις μήκος άνευ φορά. Ακόμη διεξάγεται ο “Αλαμάρειος” αγώνας δρόμου, όπου έχει χωριστεί σε τρεις κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται τρεις αγώνες δρόμου 1,4 χιλιομέτρων, 2,6 χιλ., και 4 χιλ., που ξεκινούν ο πρώτος από την πλατεία Αλαγονίας, ο δεύτερος από την Αγία Ελεούσα και ο τρίτος από την πλατεία Αρτεμισίας και έχουν τερματισμό το γήπεδο του Κέντρου Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων “Παναγιώτης Αλάμαρας”, που βρίσκεται στην περιοχή Κερασούλια των Πηγών Αλαγονίας. Την τελευταία ημέρα πραγματοποιούνται αγώνες ρίψης λιθαριού ενηλίκων, η διελκυστίνδα, ακολουθούν οι απονομές στις νικητές κάθε αθλήματος με τους οποίους ολοκληρώνονται οι αθλητικές εκδηλώσεις.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο:

1. Δευτέρα 5/8/2023 ώρα 6.30 μ.μ. Σκάκι για ηλικίες α) μέχρι και 12 ετών β) 13-18. Προκριματικοί.
Επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ). Κοριτσιών-Αγοριών. Ηλικίες ίδιες με σκάκι. Προκριματικοί.
2. Τρίτη 6/8/2023 ώρα 6.30 μ.μ. Σκάκι και Πινγκ πονγκ. Ημιτελικοί. Τελικοί.
Ώρα 7.30 μ.μ. Βόλεϊ. Προκριματικοί-ημιτελικοί στα 2 νικητήρια σετ. (μικτές ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας).
3. Τετάρτη 7/8/2023 ώρα 6.30 μ.μ. Βόλεϊ: τελικός στα 3 νικητήρια σετ.
4. Πέμπτη 8/8/2023 ώρα 6.30 μ.μ. Ποδόσφαιρο: Αγώνας παιδιών του Δημοτικού (μικτών ομάδων).
Ποδόσφαιρο: Αγώνες μικτών ομάδων ποδοσφαίρου 6x6. Ανεξαρτήτως ηλικίας με προϋπόθεση την συμμετοχή ενός κοριτσιού. Οι κανόνες γνωστοί.
6. Παρασκευή 9/8/2023 ώρα 6 μ.μ. Αγώνες άλματος εις μήκος άνευ φοράς. Αγοριών-Κοριτσιών.
Ηλικίες α) μέχρι 12 ετών β) 13-18 γ) Ενηλίκων
Ποδόσφαιρο. Τελικοί.
5. Σάββατο 10/8/2023 ώρα 4.30 μ.μ. «Αλαμάρειος» αγώνας δρόμου για κορίτσια και αγόρια μέχρι και 9 ετών (Τρίτη Δημοτικού) σε απόσταση 1,4 χιλ. από πλατεία Αλαγονίας μέχρι Κερασούλια.
Ώρα 5.30 μ.μ. «Αλαμάρειος» αγώνας δρόμου.
Κορίτσια-αγόρια ηλικίας μέχρι και 13 ετών (Τετάρτη Δημοτικού-2α Γυμνασίου) σε απόσταση 2,6 χιλ. Αγία Ελεούσα-Κερασούλια
Ωρα 6.15 μ.μ. «Αλαμάρειος» αγώνας δρόμου.
Ελεύθερη συμμετοχή ηλικίας από 14 και πάνω (3η Γυμνασίου και…), σε απόσταση 4 χιλ. περίπου, πλατεία Αρτεμισίας-Κερασούλια.
Ώρα 7 μ.μ. Ρίψη λιθαριού ενηλίκων (γυναικών και ανδρών).
Ώρα 7.30 μ.μ. Διελκυστίνδα.
Ώρα 9 μ.μ. Απονομές μεταλλίων.
Λαχειοφόρος ενίσχυσης του Συλλόγου. Διασκέδαση.

Δηλώσεις συμμετοχής και κανόνες

Δηλώσεις συμμετοχής μισή ώρα πριν τους αγώνες στο αθλητικό κέντρο.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται κυρίως για τα παιδιά και τους ενήλικες που βρίσκονται στα χωριά της Αλαγονίας. Μπορούν όμως να συμμετέχουν και όσοι άλλοι θέλουν αρκεί να σεβαστούν τους ιδιαίτερους κανόνες με τους οποίους γίνονται οι αγώνες. Είναι μία ευκαιρία για όλους να δουν από κοντά την φύση του Ταϋγέτου και να παίξουν με συνθήκες πρωτόγνωρες.
Για την τελετή λήξης και για τις απονομές δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις. Καλούνται οι κάτοικοι των χωριών της Αλαγονίας και οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων της να παρευρεθούν.
Οσοι επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τους αγώνες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα Ελένη Λούρα 6976510534, Χρήστος Ζερίτης 6978030105.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δημάκειο και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των Κοινοτήτων της Αλαγονίας.