Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 14:12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η τελευταία παράσταση»...

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η τελευταία παράσταση»...

Στην 22η θέση τερμάτισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι, καθώς κάλυψε την απόσταση σε μία ώρα 31 λεπτά και 33 εκατοστά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε στην πρώτη 20άδα από το δέκατο χιλιόμετρο του αγώνα και διατήρησε την αξιοπρεπέστατη θέση της, σ' ένα από τα πλέον δύσκολα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά τη λήξη του αγώνα η Ντρισμπιώτη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο κόσμος έκανε τη διαδρομή να φαίνεται μικρή. Αυτό είναι το ευχάριστο όταν υπάρχει πολύς κόσμος, σε βοηθάει, σε παρασέρνει, σου δίνει δύναμη και σου φαίνονται όλα λίγα. Ήμουν πολύ συγκινημένη από τη γραμμή της εκκίνησης. Δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυά μου καθώς σκεφτόμουν ότι «αυτό είναι, τέλος». Είναι διαφορετικό να γνωρίζεις ότι δεν θα αγωνιστείς ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενω μπορείς να συνεχίσεις. Οι αθλητές πρέπει να γνωρίζουμε πότε θα βάλουμε ένα τέλος. Πρέπει να κοιτάξουμε και την πραγματική ζωή. Γνωρίζω ότι σε αυτήν την ηλικία μπορώ να ξαναβρεθώ εδώ, αλλά δεν μπορώ να διεκδικήσω κάτι παραπάνω. Μετά τις κακοτυχίες που είχα εφέτος, είδα το σώμα μου να αντιδρά και να χρειάζεται βοήθεια, οπότε πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το βοηθήσω. Υπάρχει και άλλη ζωή πέρα από τον αθλητισμό και νομίζω έχει έρθει η ώρα να τη ζήσω. Έχω οικογένεια, έχω σύζυγο, πρέπει να βρεθώ μαζί του γιατί θα με... διώξει από το σπίτι εάν συνεχίσω!
Καλή επιτυχία σε όλη την ελληνική αποστολή, όχι μόνο στην ομάδα του στίβου. Εύχομαι η Ελλάδα να πάρει αρκετά μετάλλια, αλλά ακόμα και να μην πάρει, έχει κερδίσει το μεγαλύτερο μετάλλιο, αυτό της υπερηφάνειας. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε τι σημαίνει Ολυμπισμός, ξέρουμε τι σημαίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες και σε κάθε μας βήμα αυτό φαίνεται, αφού είμαστε εκεί σύσσωμοι και προχωράμε».

Ερ. Ήταν το φινάλε που ονειρευόσουν;

«Δεν ονειρευόμουν τόσο ωραίο φινάλε. Ποτέ μου. Εφέτος μου χαρίστηκαν πάρα πολλές εμπειρίες απροσδόκητα, χωρίς να το περιμένω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την επιλογή σε όλα αυτά τα προνόμια που μου δόθηκαν, όπως το να είμαι σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη που μπόρεσα να κρατήσω την σημαία σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για εμένα σήμαινε το κάτι παραπάνω λόγω της ηλικίας μου και του γεγονότος ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου παράσταση. Θα τα κρατήσω όλα αυτά στην καρδιά μου με πάρα πολλά συναισθήματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ