Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 18:46

Βλάχος: «Επιστρέψαμε στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Γράφτηκε από τον
Βλάχος: «Επιστρέψαμε στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Ικανοποιημένος τόσο από τη νίκη επί των ΗΠΑ, όσο και από την εμφάνιση της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών -ιδίως στην άμυνα-, ήταν ο Θοδωρής Βλάχος, μετά το τέλος της τρίτης αναμέτρησης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

«Σε μια τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλοί, κυρίως, στην άμυνα, άσχετα από το γεγονός πως δεχθήκαμε έντεκα γκολ. Επιστρέψαμε στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Από την άμυνα παίρνουμε δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε. Έχουμε ποιότητα και, όταν είναι καλή η απόδοσή μας στον αμυντικό τομέα, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο» τόνισε ο ομοσπονδδιακός τεχννικός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ ήμασταν σε καλή κατάσταση, άσχετα από το γεγονός πως δεχθήκαμε τρία γκολ από ριμπάουντ. Στις συγκεκριμένες φάσεις βγάλαμε άμυνες, αλλά η μπάλα βρέθηκε στα χέρια των αντιπάλων μας. Δεχθήκαμε "φθηνά" γκολ, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον γι' αυτό. Ήταν και θέμα τύχης. Ωστόσο, πήραμε μια καθαρή νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και θα το δείτε αυτό στη συνέχεια του τουρνουά. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, γιατί εξασφαλίζουμε την είσοδό μας στην οκτάδα και στα επόμενα δύο ματς θα διεκδικήσουμε μια καλύτερη θέση στον όμιλό μας. Γιατί, όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι, τόσο πιο καλά αισθάνεσαι και, λογικά, θα βρούμε έναν βατό αντίπαλο στην επόμενη φάση. Όταν κερδίζεις, ανεβαίνεις πιο ψηλά και νιώθεις καλός και δυνατός και πηγαίνεις στα χιαστί με αυτοπεποίθηση» πρόσθεσε ο Βλάχος και κατέληξε:

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι, από το οποίο μπορούσαμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Με το Μαυροβούνιο δεν παίξαμε καλά και το επισημάναμε. Κόντρα στις ΗΠΑ διορθώσαμε πολλά πράγματα, είχαμε προσήλωση και αυτοσυγκέντρωση, όχι μόνο στην άμυνα αλλά και σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Διαχειριστήκαμε έξυπνα το σκορ. Φάνηκε εύκολο, γιατί τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια, γιατί γύρισαν τον... διακόπτη κι έκαναν μεγάλες φάσεις σε άμυνα κι επίθεση».

Ο αρχηγός της εθνικής, Γιάννης Φουντούλης, επισήμανε: «Έχουμε αναφέρει από την αρχή πως πρόκειται για ένα μεγάλο τουρνουά. Επομένως, δεν μπορείς να βρίσκεσαι από την αρχή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Άλλωστε, όλες οι ομάδες στοχεύουν να βελτιώνονται κατά τη διάρκεια των αγώνων, ώστε να είναι έτοιμες για τα νοκ άουτ. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη που μας εξασφαλίζει μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια μπροστά μας ώστε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Σε ερώτηση για το τι κρατάει από το παιχνίδι με τους Αμερικανούς, είπε: «Κλειδί ήταν το πάθος μας, η άμυνα στον παίκτη λιγότερο, η ενέργεια που βγάλαμε και ακόμη πως δεν χάσαμε την πίστη μας». Δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον τερματοφύλακα της ελληνικής ομάδας: «Η εμφάνιση του Ζερδεβά ήταν αυτή που μας κράτησε στο παιχνίδι. Έχει τρομερό ψυχολογικό χάρισμα. Πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος άλλος παίκτης να ανταπεξέλθει ύστερα από τη φάση που έγινε στην εκπνοή της πρώτης περιόδου. Μας κράτησε όρθιους σε κρίσιμες φάσεις στο ματς κι εμείς προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε με την κινητικότητά μας στην άμυνα. Σίγουρα, ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα όταν παίζαμε με παίκτη λιγότερο σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο, που ήταν το αδύνατο σημείο μας».

Ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, με μία εντυπωσιακή αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Αντριαν Ουάινμπεργκ, στην εκπνοή της πρώτης περιόδου. Όπως εξήγησε ο διεθνής τερματοφύλακας, «η αλήθεια είναι πως με επηρέασε λίγο αυτή η φάση. Όταν δέχεσαι γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο σου "κόβονται τα πόδια". Ωστόσο, μου... τσίγκλισε τον εγωισμό. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω ως κίνητρο για να παίξω καλύτερα στη συνέχεια. Δεν θέλω να σταθώ στην προσωπική μου απόδοση. Η ομάδα μας πραγματοποίησε καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο. Πιστεύω πως δεν έχουμε φθάσει το ταβάνι μας. Στη φάση των ομίλων χτίζουμε ψυχολογία και στη συνέχεια θα παίξουμε ακόμη καλύτερα. Το επίπεδο των ομάδων που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα είναι από χαμηλό ως μεσαίο, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις ΗΠΑ. Με τις νίκες χτίζουμε αυτοπεποίθηση. Πιστεύω στη συνέχεια θα ανεβάσουμε το επίπεδό μας».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ