Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 20:44

Ποδηλατική Περιήγηση στα χωριά της Φαλαισίας

Γράφτηκε από τον
Ποδηλατική Περιήγηση  στα χωριά της Φαλαισίας

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου θα διεξαχθεί η 5η Ποδηλατική Περιήγηση στα χωριά της Φαλαισίας. Τον αγώνα που εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δήμου Μεγαλόπολης με την επωνυμία «Καλοκαίρι 2024» συνδιοργανώνει με την Ενωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας (Ε.Π.Σ.Φ.Α.) και τον Παναθλητικό Ομιλο Τριπόλεως.


Η έναρξη του αγώνα έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα και η φετινή διαδρομή είναι Άκοβο - Λεπτίνι - Δυρράχι - Γιαναίοι -Καμάρα - Καμποχώρι - Ποταμιά - Λεοντάρι, μια διαδρομή περίπου 25Km.
Το δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής σχετικά με το πρόγραμμα της 5ης Ποδηλατικής Περιήγησης στα χωριά της Φαλαισίας, το σκοπό, αλλά και το στόχο που γίνεται ο αγώνας, αναφέρει τα ακόλουθα: “Ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας (Ε.Π.Σ.Φ.Α.), και ο Παναθλητικός Όμιλος Τριπόλεως θα συνδιοργανώσουν την 5η Ποδηλατική Περιήγηση στα χωριά της Φαλαισίας την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 και ώρα 18:00 στο πλαίσιο του «Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Μεγαλόπολης. Η φετινή διαδρομή είναι Άκοβο - Λεπτίνι - Δυρράχι - Γιαναίοι - Καμάρα - Καμποχώρι - Ποταμιά - Λεοντάρι, μια διαδρομή περίπου 25Km.
Σκοπός της ποδηλατικής περιήγησης είναι να προβάλλουμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο και να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας. Δίνετε έτσι ένα κίνητρο ώστε να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα των φίλων και παραθεριστών μεταξύ των οικισμών του Δ.Δ. Φαλαισίας.
Στόχος είναι το γεγονός αυτό να διοργανώνεται ετησίως και κάθε φορά να περιλαμβάνει άλλους οικισμούς του δημοτικού διαμερίσματος Φαλαισίας, ώστε να γνωρίσουμε όλες τις ομορφιές του τόπου.
Λόγω της μεγάλης απόστασης της διαδρομής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εισέρχεται στη διαδρομή από οποιοδήποτε χωριό επιθυμεί.
Οι μικροί φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν τη δική τους δραστηριότητα στην πλατεία της Ποταμιάς, στις 18:00, όπου θα διαγωνιστούν σε ποδηλατικές δεξιότητες. Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τους ποδηλάτες που έρχονται από τον Άκοβο για να τερματίσουν στο Λεοντάρι, διανύοντας μια διαδρομή 3,5km.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να υποβάλλετε στο email epsfa@outlooκ.com.gr καθώς και στους Μπένος Παναγιώτης – Πρόεδρος ΕΠΣΦΑ – 6947213586 Παπαχρήστος Παναγιώτης – Γενικός Γραμματέας ΕΠΣΦΑ – 6971640475
Στο ποδηλατικό περίπατο μπορούν όλοι να συμμετάσχουν και να ολοκληρώσουν μέρος ή όλη τη διαδρομή. Στο σημείο τερματισμού θα απονεμηθούν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες”.