Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 13:38

Ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων για τον Πάολο Μπετίνι,την Κυριακή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων για τον Πάολο Μπετίνι,την Κυριακή στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται αυτή την Κυριακή στις 7 το απόγευμα ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 και ένας από τους σημαντικότερους αθλητές της ποδηλασίας δρόμου στην Ευρώπη, Πάολο Μπετίνι.

Ο Ιταλός αθλητής με αφορμή τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του 2004, αλλά και τα γενέθλιά του, καθώς φέτος κλείνει τα 50, αποφάσισε να γιορτάσει τις δύο αυτές επετείους με ένα επικό ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων στην Ελλάδα. Και η Καλαμάτα αποτελεί τον επόμενο σταθμό για τον Μπετίνι, που μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα το 2006 και το 2007, δύο φορές τον Γύρο Λομβαρδίας (2005, 2006), 1 ετάπ Γύρου Γαλλίας (2000), 2 ετάπ Γύρου Ιταλίας (2005, 2006) και 5 ετάπ Γύρου Ισπανίας (2005-2008)
Ο Μπετίνι ξεκίνησε από τους πρόποδες του Ολύμπου, από το Δίον και στη συνέχεια κατευθύνθηκε
προς τη Λάρισα, την Αρτα και το Αγρίνιο για να περάσει απέναντι στην Πελοπόννησο και να
φτάσει στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία. Επόμενος σταθμός του είναι όπως προαναφέραμε, η Καλαμάτα. Συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Πελοπόννησο θα ανέβει τον Ταϋγετο σε μια υπέροχη διαδρομή προς την πόλη της Σπάρτης και από εκεί θα φτάσει ως την Κόρινθο, πριν μπει στην τελική διαδρομή για την Αθήνα, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας διοργανώνει προς τιμή του δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Με αυτό το ταξίδι ο Μπετίνι θέλει να συνδέσει τον Όλυμπο με την Αρχαία Ολυμπία και την Αθήνα και μέσα από αυτή τη σύνδεση, να αναδείξει το ποδήλατο ως το ιδανικό μέσο για να
γνωρίσει κάποιος μια χώρα αλλά και τους κατοίκους της. Και ήδη στη διαδρομή αυτή έχει κάνει αρκετούς φίλους, καθώς φίλοι του ποδηλάτου απ’ όλη την Ελλάδα τον υποδέχονται με θέρμη στις πόλεις από τις οποίες περνά και ποδηλατούν μαζί του, συνοδεύοντάς τον από πόλη σε πόλη. Να σημειωθεί ότι ο Μπετίνι αποσύρθηκε από την αγωνιστική ποδηλασία το 2008, ενώ σήμερα ασχολείται με τη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων, το Gravel και το Bike packing, προωθώντας συστηματικά το ποδήλατο με την παρουσία του σε όλη την Ευρώπη.
Είναι Αmbassador της Ιταλικής εταιρείας 3Τ και Αmbassador του ποδηλάτου σε όλο τον
κόσμο.
Με αφορμή το ταξίδι του Μπετίνι στην Ελλάδα, δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Η Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο, χαρακτήρισε μεγάλο δώρο το ταξίδι του Μπετίνι, που σκοπό έχει να αναδείξει και μέρη που δεν είναι τόσο τουριστικά, μακριά δηλαδή από τις παραλίες. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Στάθη Αναστασόπουλο για την τέλεια συνεργασία και είπε ότι δημιουργούνται γέφυρες πολιτισμού.
Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε η Περιφέρεια συμμετέχει και βοηθά σε αυτό το πέρασμα του Μπετίνι από την Καλαμάτα και ευελπιστεί ότι με αυτή την πρωτοβουλία θα ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι, ώστε να χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Ο Μπετίνι αναμένεται να φθάσει στην Καλαμάτα την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα και την επόμενη μέρα θα αναχωρήσει για τη Σπάρτη.