Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2014 23:23

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το αθλητικό του πρόγραμμα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό παρουσίασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας στην Δυτική Παραλία.


Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και υπεύθυνοι αθλητισμού Τζούλιο Συναδινός και Γιώργος Γάσας και τα μέλη του τοπικού αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Αναστασίου, Γιώργος Ψυχογιάννης και Μιχάλης Κουτίβας.
Ο κ. Πετράκος στάθηκε κυρίως στο θέμα του ΟΠΑΠ τονίζοντας πως το γεγονός ότι δεν είναι πλέον στα χέρια του δημοσίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μνημονιακής κρίσης.
Επισήμανε επίσης ότι και στον αθλητισμό γίνεται προσπάθεια να δεσμευθεί η επόμενη κυβέρνηση από θεσμούς που είναι έξω από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αναφερόμενος στο νέο αθλητικό νόμο.
Ο κ. Συναδινός χαρακτήρισε "έκτρωμα" το συγκεκριμένο νόμο ο οποίος τόνισε ότι καταργεί το ρόλο των ομοσπονδιών και δίνει όλες τις αρμοδιότητες στην Ολυμπιακή Επιτροπή φέροντας ταυτόχρονα τον "μπαμπούλα" της ΔΟΕ.
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για το αθλητικό κομμάτι. Μίλησε για αναδιανομή της πίτας, για βελτίωση υποδομών, σχέση ανταποδοτικότητας μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού και παρουσίασε τις προτάσεις του για ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης, για τη διανομή των χρημάτων και τις σχέσεις με τους αθλητικούς φορείς.
Τόνισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός πρέπει να στηρίζει τον αθλητισμό καθώς και στην στήριξη της πολιτείας όχι μόνο μέσω χρημάτων αλλά με ξεχωριστή τιμολογιακή πολιτική που θα αφορά τις μετακινήσεις, την ιατρική κάλυψη, τις πηγές ενέργειας για τα γυμναστήρια, το αθλητικό υλικό και γενικά το λειτουργικό κομμάτι του αθλητισμού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη θέσπιση αυτοτελούς κονδυλίου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επέκταση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, θέσπιση ποσοστού από τον τζίρο κάθε είδους στοιχήματος και ενεργοποίηση των υπηρεσιών για την είσπραξη χρεών από ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ.
Για το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών τονίστηκε πως θα πρέπει να καθιερωθεί η απλή αναλογική καθώς και να καταργηθεί κάθε αναχρονιστική διάταξη.
Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους ομοσπονδιών και σωματείων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (μπάσκετ) Γιάννης Κουτραφούρης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ (βόλεϊ) Κώστας Βλάσσης, ο πρόεδρος του ΝΟΚ και μέλος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κακαλίκας (ιστιοπλοΐα, πόλο, κολύμβηση), το μέλος της Ομοσπονδίας του τένις Κώστας Μακρής και ο Γιώργος Τσιμικλής ως εκπρόσωπος της διαιτησίας.