Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 20:05

Η Καλαμάτα υποδέχτηκε τον Ολυμπιονίκη του 2004 Πάολο Μπετίνι (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα υποδέχτηκε τον Ολυμπιονίκη του 2004 Πάολο Μπετίνι (βίντεο)

Στάση στην Καλαμάτα έκανε την Κυριακή το απόγευμα ο Πάολο Μπετίνι. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 και ένας από τους σημαντικότερους αθλητές της ποδηλασίας δρόμου στην Ευρώπη, βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο του ταξιδιού που πραγματοποιεί με αφορμή τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του 2004, αλλά και τα γενέθλιά του, καθώς φέτος κλείνει τα 50.

Ο Ιταλός αθλητής αποφάσισε να γιορτάσει τις δύο αυτές επετείους με ένα επικό ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων στην Ελλάδα και η Καλαμάτα ήταν ένας από τους σταθμούς αυτού του ταξιδιού.

Τον Πάολο Μπετίνι υποδέχτηκε προχθές το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων, η Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο, η Ελενα Κονστάντος, Ελληνίδα πρόξενος στο Λιβόρνο, αθλητές και παράγοντες του Ευκλή και ο Κοσμάς Νταβουτιάν, που ασχολείται με τους αγώνες ποδηλασίας στο χώμα.


"Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ζεστή υποδοχή. Δεν περίμενα να είμαι τόσο γνωστός στην Ελλάδα και να με υποδεχτούν τόσο ζεστά. Πέρασαν 20 χρόνια από εκείνο το μετάλλιο. Ευχαριστώ πάρα πολύ και είμαι συγκινημένος", δήλωσε ο Μπετίνι λίγο μετά την άφιξη του στην Καλαμάτα, με τους οικοδεσπότες να του προσφέρουν αναμνηστικά δώρα.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος αφού καλωσόρισε τον Πάολο Μπετίνι, σημείωσε ότι ήταν πολύ ωραία πρωτοβουλία αυτό το ταξίδι και μέσα από αυτό προβάλλεται η περιοχή, αλλά και το ποδήλατο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαργαρίτα Μποβιτσέλι που τόνισε ότι¨"H Ελλάδα δεν είναι μόνο οι παραλίες. Είναι και τα χωριά και οι αρχαιολογικοί χώροι και μέσα από αυτές τις ενέργειες προβάλλονται".

Η Ελενα Κονστάντος χαρακτήρισε τιμή να συνοδέψει τον Ιταλό αθλητή σε αυτό το ταξίδι, που σκοπό έχει να δείξει ότι το ποδήλατο μπορεί να είναι ένα μέσο μεταφοράς για όλους και μπορεί ο καθένας να γνωρίσει και άλλους τόπους.


Να σημειωθεί ότι ο Μπετίνι ξεκίνησε από τους πρόποδες του Ολύμπου, από το Δίον και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη Λάρισα, την Αρτα και το Αγρίνιο για να περάσει στην Πελοπόννησο και να φτάσει στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία. Επόμενος σταθμός του ήταν την Κυριακή η Καλαμάτα και συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Πελοπόννησο ανέβηκε χθες τον Ταϋγετο σε μια υπέροχη διαδρομή προς την πόλη της Σπάρτης και από εκεί θα φτάσει ως την Κόρινθο, πριν μπει στην τελική διαδρομή για την Αθήνα, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας διοργανώνει προς τιμή του δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Ο Μπετίνι εκτός από το χρυσό μετάλλιο το 2004, έχει κερδίσει μεταξύ άλλων δύο παγκόσμια πρωταθλήματα το 2006 και το 2007, δύο φορές τον Γύρο Λομβαρδίας (2005, 2006), 1 ετάπ Γύρου Γαλλίας (2000), 2 ετάπ Γύρου Ιταλίας (2005, 2006) και 5 ετάπ Γύρου Ισπανίας (2005-2008).