Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 13:13

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Στην 3η θέση της RC4 o Καλαματιανός Γιάννης Πλάγος

Γράφτηκε από τον
ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Στην 3η θέση της RC4 o Καλαματιανός Γιάννης Πλάγος

Το Ράλι Ακρόπολις γνωστό ως “Ράλι των Θεών” πέρασε στην ιστορία, ως το σκληρότερο όλων των εποχών, ρίχνοντας “αυλαία” την περασμένη Κυριακή, με την Power Stage.

Η τελευταία ειδική διαδρομή στο Ελευθεροχώρι 2, προσέφερε σασπένς και δράμα. Το πλήρωμα της Hellenic Police με τον Καλαματιανό οδηγό Γιάννη Πλάγο ανέβηκε στην ράμπα του τερματισμού, προβάλλοντας το σπουδαίο έργο της Project Safety First.

Μετά από τρεις ημέρες γεμάτες δράση και δύσκολες ειδικές διαδρομές, οι Γιάννης Πλάγος και
Χρήστος Κουζιώνης, δοκιμάστηκαν σε σκληρές συνθήκες και κατόρθωσαν να
ανταπεξέλθουν στην πίεση, τις απαιτήσεις και στον υψηλό βαθμό δυσκολίας όλων
των σκελών, «πιλοτάροντας» το «λιοντάρι» της Peugeot μέχρι το σημείο του
τερματισμού.
Αν αναλογιστεί κανείς πως υπήρξαν πληρώματα που έφτασαν κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό, «μένοντας» ακόμη και στην τελευταία ειδική διαδρομή, ο τερματισμός και μόνον ήταν ό,τι το καλύτερο μπορούσε να συμβεί για τον Μεσσήνιο οδηγό και τον συνοδηγό του.
Το πλήρωμα της Hellenic Police Racing by VTP και του Project Safety First κατετάγη στην 3η θέση στην κατηγορία RC4 και στην 51η θέση της γενικής κατάταξης. Η τελευταία ημέρα τα είχε όλα: σασπένς, απρόοπτα και αναποδιές στις ακόμα πιο σκληρές ειδικές διαδρομές του αγώνα -καθότι ήταν στεγνές σε κάποια σημεία, και υγρές ή λασπωμένες σε άλλα – που επιβεβαίωσαν την «άγρια» ομορφιά του ελληνικού αγώνα του πρωταθλήματος, την οποία επιβεβαίωσε η πλειοψηφία των οδηγών.
«Εμείς παλέψαμε με το πραγματικό «λιοντάρι» Peugeot 208 Rally4 και καταφέραμε να τερματίσουμε στην τρίτη θέση της κατηγορίας μας» σημείωσε ο Γιάννης Πλάγος περιγράφοντας όσα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ως ιδιαίτερα απαιτητικά «Οι Ε.Δ. ήταν σκληρές, απαιτητικές, ο δρόμος σε κάποια σημεία ήταν διαφορετικός από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα που είχαν περάσει
δυο φορές τις ειδικές. Προσπαθήσαμε να επιβιώσουμε και να φθάσουμε στο σημείο του τερματισμού του Ράλι Ακρόπολις 2024 με το Project Safety First, το οποίο τόσο για εμάς όσο και για τους θεατές δούλεψε στον απόλυτο βαθμό» συγχαίροντας τους θεατές για την συνετή συμπεριφορά που επέδειξαν θωρακίζοντας με τον τρόπο αυτό την όλη διοργάνωση μην προκαλώντας διακοπές, ειδικά στα καίρια σημεία, αποδεικνύοντας στην πράξη πως το Ράλι Ακρόπολις δεν είναι μόνο αθλητισμός και αλλά και πολιτισμός. Να σημειωθεί ότι η ουσία της συμμετοχής και συνάμα προβολής του σπουδαίου έργου και της ιδέας του Project Safety First, παρέμεινε αναλλοίωτη καθόλη την αγωνιστική αυτή διαδρομή από τα βουνά της Λαμίας σε εκείνα της Κορινθίας, στην οποία ο Γιάννης Πλάγος και ο συνοδηγός του έχοντας άψογη συνεργασία κατόρθωσαν να αποδείξουν πως ανήκουν στις υπολογίσιμες δυνάμεις του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Ως πραγματικοί survivors, πρεσβευτές της ασφαλούς οδήγησης εντός και εκτός των αγωνιστικών γραμμών, κατόρθωσαν να κερδίσουν το στοίχημα και να πετύχουν τον στόχο που είχαν θέσει εξ αρχής, να είναι μεταξύ εκείνων που θα φθάσουν στον χώρο του τερματισμού σώοι, αβλαβείς και γεμάτοι εμπειρίες.
Ο Γιάννης Πλάγος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.
«Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στηρίζουν και ειδικότερα τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το Project Safety First, την επικεφαλής και πρόεδρο του Project Safety First Ναταλί Συγγελίδη και. Γιάννη Συγγελίδη, την ΠΕΔ Πελοποννήσου, την εταιρεία Varelas Home Desing, τον μάνατζερ μας Στέλιο
Φάκαλη, τον καινούργιο συνοδηγό μου Χρήστο Κουζιώνη, και όλη την οικογένειά μου που, όπως πάντοτε, βρέθηκε στο πλευρό μου ερχόμενη στη Λαμία για να παρακολουθήσει την Ε.Δ.: Ελευθεροχώρι»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΛΑΚ: Συμμετοχή στην Ανάβαση Στυμφαλίας