Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2013 18:11

O Αίολος Καλαμάτας βάζει στα σχολεία την ιστιοπλοΐα

Γράφτηκε από τον
O Αίολος Καλαμάτας βάζει στα σχολεία την ιστιοπλοΐα

Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές του Δήμου Καλαμάτας να γνωρίσουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και του κανόε καγιάκ, ο Αίολος Καλαμάτας ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παρουσίασης των δύο Ολυμπιακών αθλημάτων στα σχολεία του Δήμου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Αίολο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ήδη έχει κερδίσει τα θετικά σχόλια και το ενδιαφέρον των μαθητών που το έχουν παρακολουθήσει.
Οι άνθρωποι του Αιόλου δείχνουν στους μαθητές ένα εξαιρετικό 8λεπτο βίντεο, μέσα από το οποίο τα παιδιά παίρνουν μια πολύ καλή εικόνα για το άθλημα.
Ακόμη, μεταφέρουν ιστιοπλοϊκά σκάφη στα σχολεία, ώστε να τα γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές.
Πέρα από το πρόγραμμα γνωριμίας των δύο αθλημάτων από τους μαθητές των σχολείων, ο Αίολος έχει και άλλες δραστηριότητες αυτό το διάστημα. Η σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας ξεκίνησε προχθές με προπονητή τον Γιώργο Δρακόπουλο. Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο θα γίνει προπονητικό καμπ με την παρουσία του Ομοσπονδιακού προπονητή Χριστόνικου Γιαννήρη. Τέλος, οι εγγραφές για την ακαδημία ξεκίνησαν ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου.
Οι άνθρωποι του Αιόλου παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν στα παραπάνω θέματα. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος Χάρης Βγενής, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Βραχάτης και ο προπονητής Γιώργος Τσακάκος.
Ο κ. Βγενής αναφέρθηκε στις παραπάνω δραστηριότητες και ευχαρίστησε τον διευθυντή της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Παπαχρήστου, τον πρόεδρο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Δημητρακόπουλο, το γραμματέα της ομοσπονδίας κ. Παπαθανασίου, τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Κλάδη καθώς και τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου.
Ο Γιώργος Τσακάκος αναφέρθηκε στην ανοικτή θάλασσα και την ακαδημία. Τόνισε πως η συμμετοχή στο τμήμα εκμάθησης ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας είναι ικανοποιητική και ότι τον επόμενο μήνα θα γίνουν και ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης. Όσον αφορά την ακαδημία, σημείωσε πως οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και πως τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου και θα κρατήσουν τρεις μήνες. Κάλεσε επίσης τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν αναλυτικά από τα γραφεία του Αιόλου τα οποία λειτουργούν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 1 έως τις 6 μ.μ.
Ο Γιώργος Τσακάκος τόνισε πως οι επισκέψεις στα σχολεία γίνονται με στόχο να γνωρίσουν τα δύο αθλήματα οι μαθητές ενώ χαρακτήρισε σημαντικό το προπονητικό καμπ που θα γίνει αύριο και μεθαύριο από τον κ. Γιαννήρη.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ