Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013 20:11

Το Ενωσιακό Πρωτάθλημα τένις θα γίνει στην Καλαμάτα, τι λένε οι διοργανωτές

Γράφτηκε από τον

Μια ακόμη σημαντική διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο η Καλαμάτα. Ο λόγος για το 1ο Ενωσιακό Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα για αγόρια ηλικίας 12,14 και 16 ετών το οποίο θα διοργανώσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας στα γήπεδα του στην Δυτική Παραλία και την Τέντα.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο Σάββατοστις 10 το πρωί και οι προκριματικοί θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ. Την Κυριακή στις 9 θα ξεκινήσουν οι τελικοί που θα ολοκληρωθούν περίπου στις 2 μ.μ. και θα ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων.
Υπεύθυνος αγώνων θα είναι ο Δ. Λαμπρόπουλος, επιδιαιτητής αγώνων η Π. Βαβίτσα, ιατρική κάλυψη θα προσφέρει ο Γ. Κουνάδης ενώ εκπρόσωπος ης Ένωσης θα είναι ο Λ. Λουκάτος.

Λύση μόνο με χορηγίες

Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Rex» όπου στάθηκαν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν και στο τένις και τόνισαν πως μόνο οι χορηγίες πλέον μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος. Άλλωστε, όπως τόνισαν, η χορηγία της Ιωάννας Κ. Καρέλια ήταν αυτή που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ώστε να διεξαχθεί η διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του ΟΑΚ Γεράσιμος Κουνάδης προανήγγειλε και άλλες διοργανώσεις. «Ο όμιλος μας πιστό στην παράδοση που έχει, διοργανώνει άλλη μια σημαντική διοργάνωση, όπως είναι το 1ο Ενωσιακό Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα για αγόρια ηλικίας 12,14 και 16 ετών. Έχουμε την υποστήριξη της ΕΦΟΑ, του Δήμου Καλαμάτας και κυρίως την χορηγία της Ιωάννας Κ. Καέλια. Είναι ευχάριστο που εν μέσω κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν τον αθλητισμό. Θα διοργανώσουμε ακόμη ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις τον Ιούλιο και ένα διεθνές πρωτάθλημα γυναικών το Σεπτέμβριο».
Ο επίτιμος πρόεδρος του ΟΑΚ και α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κώστας Μακρής τόνισε: «Προσπαθούμε να φέρουμε μεγάλες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και να ενισχύσουμε τον τουριστικό αθλητισμό. Πρέπει να τονίσουμε ότι όσοι έρχονται στην πόλη να παίξουν τένις πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα έξοδα. Θα γίνουν δύο ακόμη σπουδαίες διοργανώσεις στην Καλαμάτα, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Κουνάδης. Έχω προτείνει να γίνει και ένα πανελλήνιο ανοικτό πρωτάθλημα με έπαθλο μερικές χιλιάδες ευρώ, ώστε να έρθουν οι καλύτεροι παίκτες της χώρας.
Είναι πολύ σημαντική η προσφορά της κα. Καρέλια στην διοργάνωση. Η Ομοσπονδία έχει πλέον μόλις 300.000 ευρώ ετήσιο μπάτζετ. Είναι λίγα τα χρήματα και δεν φτάνουν για τίποτα. Πρέπει να βρούμε χορηγίες για να κάνουμε όλα τα πρωταθλήματα».
Κλείνοντας, ο κ. Μακρής τόνισε ότι στον όμιλο θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να γίνουν βελτιώσεις στο Αθλητικό Κέντρο της Δυτικής Παραλίας, οι οποίες θα αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο, το φωτισμό και το δρόμο.
Το μέλος του δ.σ. του ΟΑΚ Κατερίνα Νυφούδη - Μπαμπαλή από την πλευρά της σημείωσε: «Είμαι νέο μέλος στην διοίκηση και θέλω να βοηθήσω και εγώ στην διάδοση του αθλήματος. Καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στα γήπεδα και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών. Ευχασριστούμε την κα. Καρέλια για την χορηγία».
Τέλος, οι άνθρωποι του ΟΑΚ ανέφεραν ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν χρήματα για την ανακατασκευή των γηπέδων της Τέντας, τα οποία χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις.

Οι κατηγορίες


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στα σωματεία-μέλη της ΣΤ΄ Ενωσης και  έχουν γεννηθεί τα παρακάτω έτη:
Για τις κατηγορίες αγόρια-κορίτσια κάτω των 12 ετών τα έτη 2001 και 2002 καθώς επίσης και όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1 έως 12-4-2003.
Για τις κατηγορίες αγόρια-κορίτσια κάτω των 14 ετών τα έτη 1999 έως και 2002 καθώς επίσης και όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1 έως 12-4-2003
Για τις κατηγορίες αγόρια-κορίτσια κάτω των 16 ετών τα έτη 1997 έως 2000