Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013 23:58

Ξεχώρισαν Φίλιου, Ρωσία και… κόσμος στο μίτινγκ της ρυθμικής

Γράφτηκε από τον

Τα τέσσερα μετάλλια της Βαρβάρας Φίλιου, η εμφάνιση της Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ρωσίας και η ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου χαρακτήρισαν το 21ο Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής, που φιλοξενήθηκε για τρεις μέρες στην Τέντα Καλαμάτας με τη συμμετοχή 13 χωρών.
Η "αυλαία" έπεσε την Κυριακή το βράδυ με την τελετή των απονομών. Η Β. Φίλιου πήρε την πρώτη θέση στην κορδέλα, την δεύτερη στην μπάλα και την τρίτη στις κορίνες, ενώ ήταν τρίτη και στο σύνθετο γυναικών. Καλή παρουσία  είχε και η Κορίνα Αλευρογιάννη στην πρώτη της συμμετοχή. Ηταν 5η στην μπάλα και στο στεφάνι,  8η στις κορίνες και 6η στο σύνθετο. Στο ομαδικό δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή, διότι υπήρξαν προβλήματα τραυματισμών και η Ομοσπονδία έκρινε σκόπιμο να μην κατέβει η ομάδα, απ' ό,τι να το έκανε και να σημείωνε κακή εμφάνιση.
Στις γυναίκες, η  Ρωσία ήταν πρώτη στις κορίνες και η Πολωνία δεύτερη, ενώ ίδια κατάταξη είχαμε στις μπάλες και στις κορδέλες. Στο στεφάνι την πρώτη θέση πήρε η Βουλγαρία και τη δεύτερη η Πολωνία, ενώ στο ίδιο άθλημα στις νεάνιδες ήταν επίσης πρώτη η Βουλγαρία και δεύτερη η Πολωνία.
Το μίτινγκ διοργάνωσε ο ΦΟΚ με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Να σημειωθεί πως παράλληλα με το μίτινγκ, έγινε και φιλικός διασυλλογικός αγώνας που διοργάνωσε ο Φιλογυμναστικός Ομίλος Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.) για την καλύτερη προετοιμασία  των αθλητριών ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του συλλόγου.  Συμμετείχαν 19 σύλλογοι με περίπου 120 αθλήτριες. Ο ΦΟΚ εκπροσωπήθηκε με τις αθλήτριες της αγωνιστικής ομάδας Ιουλία Τσαούση, Φωτεινή Μπούνα, Ζωή Πουλοπούλου, Μυρτώ  Αθανασουλάκη, Φωτεινή Μπάκα και Εφη Ρεμπάκου.
Ο παραπάνω αγώνας κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα των θεατών με τις αθλήτριες του καλαματιανού συλλόγου να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση.
Ξεχώρισε η Μυρτώ Αθανασουλάκη που πήρε την 1η θέση στις κορίνες και στο στεφάνι, την 4η στην μπάλα και την 2η στο σύνθετο

Οι νικήτριες στο ατομικό ανά κατηγορία

Σύνθετο γυναικών
1. Ιάνα Κοντριάτσεβα (Ρωσία)
2. Αννα Τρουμπνίκοβα (Ρωσία)
3. Βαρβάρα Φίλιου (Ελλάδα)

Κορδέλα
1. Βαρβάρα Φίλιου (Ελλάδα)
2. Ιάνα Κοντριάτσεβα (Ρωσία)
3. Αννα Τρουμπνίκοβα (Ρωσία)

Μπάλα
1. Ιάνα Κοντριάτσεβα (Ρωσία)
2. Βαρβάρα Φίλιου (Ελλάδα)
3. Αννα Τρουμπνίκοβα (Ρωσία)

Κορίνες
1. Ιάνα Κοντριάτσεβα (Ρωσία)
2. Αννα Τρουμπνίκοβα (Ρωσία)
3. Βαρβάρα Φίλιου (Ελλάδα)


Στεφάνι
1. Αννα Τρουμπνίκοβα (Ρωσία)
2. Ιάνα Κοντριάτσεβα (Ρωσία)
3. Καρίνα Τζερόγκιβα (Εσθονία)