Σάββατο, 22 Μαρτίου 2025 12:17

Διεθνής αγώνας εναέριων ακροβατικών στην Τέντα

Γράφτηκε από τον
Διεθνής αγώνας εναέριων ακροβατικών στην Τέντα

Η πόλη της Καλαμάτας φιλοξενεί τον 3ο Διεθνή Αγώνα Εναέριων Ακροβατικών, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή στην Τέντα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ο αγώνας συγκεντρώνει πάνω από 290 αθλητές από 7 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ουκρανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιορδανία, Λίβανος) που διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Aerial Silks, Aerial Sling, Aerial Hoop και Aerial Rope.

Η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 1.500 θεατές και είναι ανοιχτή για το κοινό με δωρεάν είσοδο.

Τα εναέρια ακροβατικά είναι ένα ανερχόμενο άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από την ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, δημιουργώντας εντυπωσιακές χορογραφίες στον αέρα. Ο Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας είναι ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με το άθλημα, διοργανώνοντας τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό το 2023.

Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη των επαγγελματιών Βασίλη Αγγελάκου και Ελένης Τριγκιλίδας, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Live Streaming από την Hermes Productions, προβάλλοντας την Καλαμάτα στο διεθνές κοινό.

Το Aerial Championship Καλαμάτας φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως θεσμός και να καθιερώσει την πόλη ως διεθνές κέντρο εναέριων αθλημάτων.