Σάββατο, 03 Μαϊος 2025 12:47

Δεύτερος στον κόσμο ο Νίκος Κοσμόπουλος του Μεσσηνιακού!

Γράφτηκε από τον
Δεύτερος στον κόσμο ο Νίκος  Κοσμόπουλος του Μεσσηνιακού!

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ WORLD ATHLETICS

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, στο δέκαθλο της κατηγορίας Κ20, σημείωσε ο Νίκος Κοσμόπουλος, στο πρόσφατο διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων στη Χαλκίδα.

Ο αθλητής του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 ως νικητής του αγωνίσματος συγκέντρωσε 7.294 βαθμούς. Η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον Κοσμόπουλο, δίνοντας του το «εισιτήριο» για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο στη Φινλανδία.

Η συγκομιδή των 7.294 βαθμών τον τοποθετεί στην κορυφή του κόσμου, καθώς ο ταλαντούχος αθλητής κατέχει την 2η καλύτερη επίδοση σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας ως κατώτατο όριο επιλογής τους 5.300 βαθμούς, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου World Athletics κατατάσσει τους 65 κορυφαίους δεκαθλητές του κόσμου με κριτήριο την επίδοση τους.

Πρώτος στην λίστα είναι ένας ακόμα Έλληνας, ο Νίκος Αλεξόπουλος, ο οποίος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα συγκέντρωσε 7.447 βαθμούς. Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός, ότι ο αθλητής του Μεσσηνιακού είναι ένα χρόνο μικρότερος και θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει και του χρόνου στην ηλικιακή κατηγορία Κ20. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις την αγωνιστική περίοδο του 2026.

Ο σύνδεσμος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics σχετικά με την λίστα των επιδόσεων είναι ο ακόλουθος: https://worldathletics.org/records/toplists/combined-events/decathlon.