Πέμπτη, 08 Ιανουάριος 2015 18:10

ΣΤΙΒΟΣ: Ο Τσάτουμας θα αγωνιστεί και στο μίτινγκ της Στοκχόλμης

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Ο Τσάτουμας θα αγωνιστεί και στο μίτινγκ της Στοκχόλμης

Σε ένα ακόμη σπουδαίο μίτινγκ της χειμερινής περιόδου, θα δώσει το «παρών» ο Μεσσήνιος άλτης Λούης Τσάτουμας. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους το περασμένο καλοκαίρι στη Ζυρίχη, θα συμμετάσχει στο διεθνές μίτινγκ της Στοκχόλμης στις 19 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την δεύτερη ευρωπαϊκή... στάση του κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ, καθώς την 1η Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο «Ρώσικο Χειμώνα», μαζί με τον συναθλητή του Γιώργο Τσάκωνα.
Ο Τσάτουμας προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, με τα γνωστά προβλήματα στο προπονητήριο του Ολυμπιακού Σταδίου να του… δημιουργούν εμπόδια.
«Με δεδομένο ότι οι αγώνες στην Ελλάδα θα είναι λίγοι και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν καλές συνθήκες, όπως για παράδειγμα έγινε πέρυσι που αγωνιστήκαμε σε ένα παγωμένο ΣΕΦ, επιλέξαμε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Βασιλικός και συμπλήρωσε: «Την περίοδο των εορτών είχα αποφασίσει η προετοιμασία να συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι κύλησε ομαλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εγκατάσταση του ΟΑΚΑ έμεινε μία ημέρα κλειστή χωρίς προειδοποίηση. Πάντα υπάρχει το πρόβλημα της ζέστης, καθώς η θέρμανση δεν ανάβει σχεδόν ποτέ και συνεχώς η δικαιολογία όταν απευθυνόμαστε στους υπαλλήλους του σταδίου είναι …«το ξέχασα». Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, όμως, σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν σκέψεις κάποιες προπονήσεις να γίνονται στον Άγιο Κοσμά, όπου υπάρχει θέρμανση».
Ο Τσάτουμας όπως και όλοι οι αθλητές, που γυμνάζονται στο ΟΑΚΑ κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τραυματιστούν, εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και κατ΄ επέκταση να χάσουν την ευκαιρία της συμμετοχής στους αγώνες στόχους της χρονιάς.