Τρίτη, 13 Ιανουάριος 2015 07:53

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ: Με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα Open 9μπαλου μπιλιάρδου Β' κατηγορίας. Ηταν μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το 3ήμερο 9,10,11 Ιανουαρίου στην αίθουσα του “TOP Billiards” και τους αγώνες παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του μπιλιάρδου ενώ συμμετείχαν ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ξυπολιτέας από τη Σπάρτη (Α.Σ.Μ. Σπάρτης). Τη δεύτερη θέση πήρε ο Νίκος Τσέλιος, την 3η ο Νεκτάριος Τόκης και την 4η ο Λεωνίδας Ζιάργκας και οι τρεις από τα Γιάννενα (Α.Σ.Μ. Ιωαννίνων).
Την πρώτη 8άδα πλαισίωσαν οι Δημήτρης Κεράνης 5ος, Αρις Βερντιάν 6ος, Γιώργος Σωτηράκος 7ος από τον Α.Σ.Μ. Καλαμάτας και ο Νίκωνας Μιχαλόπουλος 8ος από τον Α.Σ.Μ. Σπάρτης.
Συνολικά συμμετείχαν 32 αθλητές από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας. Συγκεκριμένα από Σπάρτη, Ιωάννινα, Ηλεία, Αθήνα, Κόρινθο και Καλαμάτα.
Από το σύλλογο μπιλιάρδου Καλαμάτας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετείχαν και οι Θανάσης Κριαράς, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Χρήστος Τσάμης, Γρηγόρης Κάϊας, Μάριος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Χριστόπουλος, Αλέξης Κάρβελης, Βαγγέλης Βασιλόγιαννης, Στάθης Φλέσσας και Νίκος Φερέτος.
Την απονομή κυπέλλου στον πρωταθλητή Παναγιώτη Ξυπολιτέα έκανε ο υπεύθυνος του “TOP Billiards” Δημήτρης Κεράνης.
Μετά το τέλος των αγώνων ο αθλητής του Α.Σ.Μ. Καλαμάτας Θανάσης Κριαράς τόνισε στο «Notosport»: «Έγινε ένα καλό πρωτάθλημα θα το χαρακτήριζα υψηλού επιπέδου. Ολοι οι αθλητές που συμμετείχαν έμειναν ευχαριστημένοι από το χώρο, από τη φιλοξενία, από τους διοργανωτές, κάτι που εξέφρασαν σε συζητήσεις που είχαμε μαζί τους. Το μπιλιάρδο πέρασε μια περίοδο κρίσης, αλλά σιγά – σιγά έχει αρχίσει και το αγκαλιάζει ο κόσμος. Εμείς από την πλευρά μας σας σύλλογος και σαν αίθουσα ψυχαγωγίας καλούμε όλους τους φίλους τους αθλήματος να δίνουν το «παρών» είτε στο σύλλογο για να μάθουν μπιλιάρδο, είτε για να ψυχαγωγηθούν. Θα δώσουν έτσι την δυνατότητα να αναβαθμιστεί το μπιλιάρδο, να αποκτήσει νέους φίλους και να μπορέσουν και εμείς από την πλευρά μας να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε ανάλογες ή ακόμη μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουμε φιλοξενήσει στο «TOP Billiards», μεγαλύτερα πρωταθλήματα, όπου είχαν λάβει μέρος όλοι οι  μεγάλοι παίκτες του μπιλιάρδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό».