Σάββατο, 17 Ιανουάριος 2015 10:48

Προορισμός: Ρίο Ντε Τζανέιρο! - η Νίκη Αθανασοπούλου στη μάχη των προκριματικών για την Ολυμπιάδα

Γράφτηκε από τον

Το 2015 θα είναι μία σημαντική χρονιά για τη Νίκη Αθανασοπούλου, την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στην κατηγορία των +67 κιλών του TAE KWON DO, καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα γνωρίζει αν θα έχει καταφέρει να κερδίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο του χρόνου του καλοκαίρι.


Η Καλαματιανή πρωταθλήτρια πέφτει ξανά σήμερα στη Θεσσαλονίκη στη μάχη των προκριματικών, όπου θα συναντήσει αντιπάλους από κάθε γωνιά του πλανήτη. «Στόχος μου είναι ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, ώστε να συγκεντρώσω αρκετούς βαθμούς. Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι εύκολος αλλά τα τελευταία χρόνια προετοιμάζομαι όσο καλύτερα μπορώ και ελπίζω τελικά να τα καταφέρω» υποστηρίζει η αθλήτρια του ΑΓΣ Καλαμάτας που πλέον διαθέτει μεγάλη εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις.
Το άσχημο είναι πως στη δύσκολη σημερινή εποχή οι χορηγοί είναι δυσεύρετοι κι έτσι επιβαρύνεται η ίδια ακόμα και τις μετακινήσεις της, καθώς η συμπαράσταση της ομοσπονδίας περιορίζεται μόνο στο ηθικό κομμάτι. «Οταν κυνηγάς ένα όνειρο κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να το πετύχεις. Εχω κάνει και συνεχίζω να κάνω οικονομικές θυσίες και νομίζω ότι χωρίς το σύλλογό μου και την οικογένειά μου που με στηρίζουν δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ. Θα συνεχίσω και όσο αντέξω» τονίζει η Νίκη Αθανασοπούλου που μπορεί να μην αμείβεται επαγγελματικά από το TAE KWON DO, όμως η προετοιμασία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια είναι υψηλού επιπέδου: «Είμαι στο γήπεδο τις περισσότερες ώρες της ημέρας γιατί ασχολούμαι και με τα μικρά παιδιά που έρχονται όλο και περισσότερο κοντά στο άθλημα, αλλά και για μένα γιατί ξέρω ότι αν δεν προσπαθήσω σκληρά δεν θα πετύχω το στόχο μου και είναι πολύ σημαντικό να έχω έναν σπουδαίο προπονητή όπως είναι ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος».
Τα τελευταία χρόνια η μαθητική νεολαία έχει αγκαλιάσει το TAE KWON DO, που έχει εξαπλωθεί μαζικά στις μικρές ηλικίες, γεγονός που δείχνει ότι το συγκεκριμένο άθλημα θα έχει μέλλον στη χώρα μας. «Οι μεγάλες διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών σε κορυφαίες διοργανώσεις έχουν αυξήσει τη δημοτικότητα του αθλήματος στην Ελλάδα και φυσικά στην Καλαμάτα. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις μικρά παιδιά να ασχολούνται με το TAE KWON DO κι αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον η Ελλάδα θα πανηγυρίσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως όσα παιδιά έρθουν κοντά στη άθλημα θα διαπιστώσουν πως η ζωή τους θα αποκτήσει τελείως διαφορετικό νόημα μέσα από αυτή την ενασχόλησή τους» λέει η Καλαματιανή αθλήτρια.
Η Νίκη Αθανασοπούλου βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των αθλητριών της κατηγορίας της σε παγκόσμιο επίπεδο προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς είναι κόρη του παλαίμαχου γκολτζή των μεσσηνιακών ποδοσφαιρικών γηπέδων Γιάννη Αθανασόπουλου. Τον πατέρα της τον παρακολουθούσε μέχρι και στις προπονήσεις την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο, ενώ μέχρι και πέρυσι δεν έχανε παιχνίδι της «Μαύρης Θύελλας» στην οποία αγωνιζόταν ο αδελφός της Βασίλης, που φέτος φορά τη φανέλα του Ορφέα Ελευθερούπολης.  Η ίδια, πάντως, στράφηκε στο TAE KWON DO πριν από 15 χρόνια και ακόμα και σήμερα πιστεύει πως αξίζει τον κόπο: «Πρόκειται για ένα άθλημα που σε βοηθάει να αποκτήσεις υπευθυνότητα σε μικρή ηλικία και ανοίγει τους ορίζοντες του μυαλού, ενώ παράλληλα διδάσκει το σεβασμό για τον αντίπαλο και τις αποφάσεις των διαιτητών. Για τις γυναίκες ένα εξτρά πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συνθήκες αυτοάμυνας. Ποτέ, όμως, δεν το χρησιμοποιούμε για κάποιο άλλο σκοπό εκτός αγώνα. Είναι κι αυτός ένας από τους βασικούς κανόνες».