Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2013 21:02

Ακόμα και από την Κρήτη θα τρέξουν στο Γύρο της Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον
Ακόμα και από την Κρήτη θα τρέξουν στο Γύρο της Καλαμάτας!

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει ο 13ος Γύρος Καλαμάτας που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα  με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Καλαμάτας (αγώνας 10.000 μ. για ενήλικες και 2.000 μ. για γονείς και παιδιά). Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ οι συμμετοχές για το 10άρι είχαν φθάσει τις 400, ενώ θα έρθουν να τρέξουν ακόμα και από την Κρήτη!  Συγκεκριμένα έχουν δηλώσει συμμετοχή πέντε άτομα από τον Ομιλο Υπεραποστάσεων Μαραθωνοδρόμων Κρήτης. Επίσης θα έρθουν αθλητές από την Κόρινθο, τη Σπάρτη, τη Ζάκυνθο, την Αθήνα, την Πάτρα, την Τρίπολη, τα Δολιανά και πάρα πολλοί από διάφορες περιοχές του νομού.
Να σημειωθεί ότι ο αγώνας είναι αφιερωμένος στα παιδικά χωριά SOS (Κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας) και στο δημοτικό παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας.
Γι' αυτό οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα των 10.000μ. θα έχουν συμμετοχή 5 ευρώ.
Η οργανωτική επιτροπή του "Γύρου Καλαμάτας 2013" παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου και απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στη γιορτή.
Ο πρόεδρος του ΣΔΥ Μεσσηνίας Αλέξης Ζάνης σημείωσε ότι ο "αθλητισμός είναι πάντα δίπλα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα, το Δήμο Καλαμάτας και τους χορηγούς που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι.  Θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Η Μεσσηνία βγαίνει στο δρόμο και αναδεικνύεται και η Καλαμάτα. Λίγο προσοχή μόνο στους φίλους οδηγούς για το διάστημα που θα διαρκέσει ο αγώνας. Ακόμα αυτοί που θέλουν να τρέξουν στο μεγάλο δρόμο και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να έρθουν μέχρι τις 5.45 γιατί θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση".
Ο Χρήστος Μπένος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής ανέφερε πως παράλληλα με το δρόμο των 10.000μ. "θα έχουμε και τον αγώνα των 2.000μ.  που θα ξεκινήσει στις 6.35. Η διαδρομή είναι Σιδ. Σταθμού, ΟΤΕ, πλατεία Οθωνος, πεζόδρομος Αριστομένους και θα μπορούν να συμμετάσχουν γονείς, μαμάδες με τα παιδιά στο καρότσι και όπως θέλει ο καθένας. Ολα τα παιδιά θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και μπλούζα. Δεν θα υπάρχουν κύπελλα, γιατί σημασία έχει η συμμετοχή. Θα γίνει κλήρωση με μπάλες, ποδήλατα και άλλες εκπλήξεις. Θα είναι μια γιορτή. Το 13 μπορεί για κάποιους να είναι γρουσούζικο, αλλά για το Γύρο Καλαμάτας θα είναι καλό, γιατί έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές. Το δρομικό κίνητρο έχει αναπτυχθεί. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους εθελοντές για τη μεγάλη βοήθεια, αλλά και τους επιχειρηματίες".
Ο Γιώργος Μιχελάκης, επίσης μέλος της οργανωτικής επιτροπής ανέφερε τη διαδρομή των 10.000μ. λέγοντας ότι: "Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6.30 από την κεντρική πλατεία. Θα είναι Αριστομένους - πάρκο ΟΣΕ, Ναυαρίνου- "Φιλοξένια"- "Φωτεινή" - Λακωνικής - Παλαιολόγου- Σταδίου - Πλατεία 23ης Μαρτίου- και τερματισμός στην κεντρική πλατεία. Σε όλα τα σημεία των διαβάσεων θα υπάρχουν εθελοντές, τους οποίους και ευχαριστούμε".
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Σταυριανόπουλος δήλωσε ότι "Η Περιφέρεια συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά οργανωτικά γιατί είναι ένα αθλητικό δρώμενο πανελλήνιας εμβέλειας, που πέρα από το αθλητικό κομμάτι έχει και πολιτισμό και ανθρωπιά, διότι γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό".
Τέλος, η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλος της τοπικής ομάδας στήριξης παιδικών χωριών SOS (Κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας)  ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές γι' αυτή την πρωτοβουλία τονίζοντας η βοήθεια έρχεται σ' ένα σημείο που υπάρχει ανάγκη, διότι το Κέντρο στηρίζει 80 οικογένειες και 250 παιδιά.
Π.Φ.