Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2013 20:13

Ξεκινούν αύριο στην Καλαμάτα οι Πελοποννησιακοί αγώνες ιππασίας

Γράφτηκε από τον
Ξεκινούν αύριο στην Καλαμάτα οι Πελοποννησιακοί αγώνες ιππασίας

Πλούσιο θέαμα υπόσχονται οι 14οι Πελοποννησιακοί αγώνες υπερπήδησης εμποδίων, που διοργανώνει ο Ιππικός Ομιλος Καλαμάτας αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η δράση ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της σχολής Ιππασίας "Νίκος Δρούγας" στην περιοχή του Κορδία στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας (όπισθεν δεξαμενών καυσίμων διασποράς).
Θα συμμετάσχουν πάνω από 65 αθλητές και αθλήτριες από Καλαμάτα, Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με επίδειξη από τζούνιορ, θα ακολουθήσουν τα  60 εκατοστά, το 1 μέτρο, το 1.10 και αμαξοδήγηση. Την Κυριακή η έναρξη θα δοθεί επίσης στις 10 το πρωί με τα 80 εκατοστά. Θα ακολουθήσει το 1.05 και η σούπερ κατηγορία "Six bar". Να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Με αφορμή αυτό το γεγονός οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο χώρο όπου θα γίνουν οι αγώνες.
Ο προπονητής Νίκος Δρούγας αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τους χορηγούς για την βοήθειά τους  σημείωσε πως "Ο Ιππικός Ομιλος Καλαμάτας από το 2004 που ιδρύθηκε έχει μεγάλη δραστηριότητα στον αθλητικό τομέα και στην εκπαίδευση. Εχει διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και στόχος μας είναι να γίνουν και βαλκανικοί αγώνες. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έρθουν διακεκριμένοι αθλητές από όλη την Πελοπόννησο και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες. Παράλληλα θα υπάρχει και έκθεση ζωγραφικής με θέμα το άλογο".
Ο αθλητής του Ιππικού Ομίλου Λευτέρης Βαρουξής δήλωσε πως είναι από τον Πύργο, αλλά τα "τελευταία τρία χρόνια είμαι στον καλαματιανό όμιλο γιατί είναι εξαιρετικός και με εξαιρετικό προπονητή. Αυτοί οι αγώνες στην Καλαμάτα είναι η αρχή της σεζόν και θέλουμε από τον κόσμο να έρθει να δει το θέαμα".
Κάλεσμα στον κόσμο απηύθυνε και η Ντιάνα Πανταζάτου, αθλήτρια του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας.
Τέλος, η Αντιγόνη Μανωλακάκη γενική γραμματέας του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας δήλωσε "Χαρούμενη και υπερήφανη γι' αυτούς τους αγώνες, γιατί γνωρίζω το Νίκο Δρούγα από το 2004. Θέλουμε να μεταφέρουμε και στα παιδιά την αγάπη μας για το άλογο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί από το θέαμα".
  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ