Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2013 20:15

Αύριο ο Γύρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αύριο ο Γύρος της Καλαμάτας

Με αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας θα γίνει αύριο Σάββατο ο 13ος Γύρος Καλαμάτας.  Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου θα γίνει και ο τερματισμός ( (αγώνας 10.000 μ. για ενήλικες και 2.000 μ. για γονείς και παιδιά).
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στα παιδικά χωριά SOS (Κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας) και στο δημοτικό παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας. Γι' αυτό οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα των 10.000μ. θα έχουν συμμετοχή 5 ευρώ.
Σε αυτή τη γιορτή της πόλης αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών στα 10.000μ. (πάνω από 400), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα έρθουν να τρέξουν μέχρι και αθλητές από την Κρήτη!
Η διαδρομή για το 10άρι είναι: κεντρική πλατεία - Αριστομένους - Πάρκο ΟΣΕ, Ναυαρίνου- "Φιλοξένια"- "Φωτεινή" - Λακωνικής - Παλαιολόγου- Σταδίου - Πλατεία 23ης Μαρτίου- κεντρική πλατεία.
Η διαδρομή των 2.000μ. είναι:  Σιδ. Σταθμού, ΟΤΕ, πλατεία Οθωνος, πεζόδρομος Αριστομένους. Σ' αυτόν τον αγώνα όλα τα παιδιά θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και μπλούζα. Δεν θα υπάρχουν κύπελλα, γιατί σημασία έχει η συμμετοχή. Θα γίνει κλήρωση με μπάλες, ποδήλατα και άλλες εκπλήξεις.