Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015 13:01

Αγώνας σκυταλοδρομίας το Μάρτιο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη γιορτή αθλητισμού και προσφοράς, η σκυταλοδρομία "Kalamata Street Relays" θα γίνει για τους πολίτες όλων των ηλικιών την 1η Μαρτίου στην Καλαμάτα, με αφετηρία και τέρμα το "Elite City Resort".


Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου (φωτό) που έγινε στο ξενοδοχείο, ο δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης είπε πως πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση, η οποία γίνεται στην πόλη της Καλαμάτας, μια πόλη που έχει μεγάλο δρομικό κίνημα. "Η σκυταλοδρομία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των παιδιών" σημείωσε ο κ. Τσώνης και έδωσε το λόγο στον Λευτέρη Πλακίδα γενικό διευθυντή του αγώνα. Ο ίδιος σημείωσε πως ο αγώνας θα χωριστεί στα τμήματα: 4 επί 100 μέτρα, 4 επί 200, 4 επί 1.000, 4 επί 2.500 και 4 επί 5.000. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε διαφορετικά κομμάτια, ανάλογα με την ηλικία τους. Η αφετηρία και το τέρμα είναι το "Elite City Resort", το οποίο όμως συνεργάζεται και με το "Horizon Blu" και το "Filoxenia", το Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης. "Για το "Kalamata Street Relays" μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.relays.gr ή να επισκεφθεί το κατάστημα "Cosmos" στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Το κόστος συμμετοχής είναι 2,5 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν στο ΚΕΦΙΑΠ. Το Σαββατοκύριακο πριν τον αγώνα, στην πόλη θα βρίσκεται ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος θα ετοιμάσει ένα γεύμα, με σκοπό πάλι τα έσοδα να δοθούν σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, ενδεχομένως στην Εκκλησία. Ευχαριστούμε τους διευθυντές των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων Νίκο Μαλαπέτσα, Γεράσιμο Τράνακα και Κώστα Σιώκο.
Ο κ. Μαλαπέτσας από το "Elite" είπε πως το event είναι μια πολύ καλή αφορμή για τόνωση του τουρισμού στην πόλη, εκείνη την περίοδο. Ο Κώστας Ανδριανόπουλος από το Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων τόνισε πως δε μπορούσαν οι εργαζόμενοι να λείπουν από μια εκδήλωση που σκοπό έχει να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας. Ο Ανδρέας Ζαγάκος από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης θύμισε το ότι η Καλαμάτα ήταν κέντρο του αθλητισμού, πολλά χρόνια πριν γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
Θερμές ευχαριστίες απηύθυναν εκ μέρους του ΚΕΦΙΑΠ (πρ. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) η Ιωάννα Καραμήτρη και η Χριστίνα Μακρίδη, οι οποίας μίλησαν για το έργο του Κέντρου, το οποίο στηρίζει πάνω από 100 άτομα κάθε εβδομάδα, με διάφορους τρόπους. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος επίσης μέλη του ΚΕΦΙΑΠ.
Συμμετοχή στον αγώνα δήλωσε και ο "Ακρίτας" μέσω της Βίκυς Καραμπάτσου, η οποία είπε πως θα παροτρύνει κι άλλους συλλόγους να λάβουν μέρος. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γεράσιμος Τράνακας από το "Horizon blu".
Για άλλες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει στο facebook: Kalamata Street Relays.
Γ.Σαρ.