Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015 22:01

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Με επιτυχία το Κύπελλο Επιλέκτων στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από τον

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Επιλέκτων Αθλητών και Αθλητριών Άρσης Βαρών το Σαββατοκύριακο στη Μεγαλόπολη.


Σε μία άψογη διοργάνωση, που ο κόσμος της περιοχής αγκάλιασε και γέμισε το Δημοτικό Στάδιο, οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες προσέφεραν σπουδαίο θέαμα.
Στους άνδρες  ο Αντώνης Μαρτασίδης (Ηρακλής Καβάλας κατηγορία 85 κιλών) ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Σήκωσε 340 κιλά στο σύνολο (150 στο αρασέ και 190 στο ζετέ) και με τους υπολογισμούς της βαθμολογίας sinclair (σ.σ. αντιστοιχία επίδοσης σε σχέση με το Παγκόσμιο ρεκόρ) πήρε 406,79 βαθμούς. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Τάσος Τριανταφύλλου (ΠΑΚ Χαλανδρίου κατηγορία +105 κιλών). Τρίτος αναδείχτηκε ο Δαβίδ Καβελασβίλι (Υπερίων Τούμπας, κατηγορία 105 κιλών).
Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Ευτυχία Ανανιάδου (ΠΑΚ Χαλανδρίου, κατηγορία +75 κιλών). Σήκωσε 260 κιλά στο σύνολο (120 αρασέ, 140 ζετέ) και συγκέντρωσε 288,13 βαθμούς. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κωνσταντίνα Μπεντέλη (Υπερίων Τούμπας, κατηγορία 58 κιλών). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαριάννα Τζιούρτζεκ (Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, κατηγορία 63 κιλών).
Η τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης και η απήχηση του κόσμου άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Πύρρο Δήμα: «Το Κύπελλο Επιλέκτων αποτελεί τους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος τόσο από τις επιδόσεις των αθλητών, όσο και από την άψογη διοργάνωση».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ποιότητα αυτής της διοργάνωσης. Χαίρομαι επίσης, γιατί η Αρση βαρών προτίμησε να κάνει στην Μεγαλόπολη τους αγώνες και είναι χαρά και τιμή για την Περιφέρεια μας να φιλοξενούμε το Κύπελλο Επιλέκτων. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η Περιφέρεια βρίσκει πόρους για να διεξάγονται τόσο μεγάλες διοργανώσεις.
Ο Δήμαρχος  Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος επεσήμανε πως είναι τιμή για τον Δήμο να φιλοξενεί τόσο μεγάλες διοργανώσεις! «Πραγματικά νιώθουμε τεράστια ικανοποίηση για την διεξαγωγή του Κυπέλλου Επιλέκτων στην πόλη μας. Ολο αυτό το διάστημα είχαμε το άγχος για το αν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό κι αυτό μας ικανοποιεί. Οι Μεγαλοπολίτες αγκάλιασαν την Αρση Βαρών και πιστεύω ότι όλοι απόλαυσαν το θέαμα».
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνας Στεριώτης τόνισε: «Σκοπός της Επιχείρησης είναι να προωθήσει το άθλημα της Αρσης Βαρών. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη κι όλοι γνωρίζουν ότι μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού μπορεί να προσφέρεις σε μία περιοχή και ποιοτικό τουρισμό.»
Το πανελλήνιο κύπελλο επιλέκτων συνδιοργάνωσε η ΕΟΑΒ με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης.